Publiserte artikler

Sandoppdateringer

Henrik Lauten i blokk mot Latvia i U22. Foto: CEV

I NEVZA-turneringen i Jyväskylä er det nå klart for semifinaler. Disse spilles i morgen, og i klassen for menn er hele tre av de fire lagene norske. Iver Horrem og Geir Eithun vant dagens kamp mot Svein Solhaug og Daniel Bergerud med 2-0 (21-14, 21-12) og kunne dermed bare vente på morgendagens semifinale der motstanderne blir Lars Tveit Retterholt og Bjarte Usken. Disse to har gått den lange veien. Etter tap i den første kampen i går, har de vunnet fire kamper, tre av dem med 2-1. Motstanderne var i rekkefølge Pulkkinen-Keskitalo, Finland, Gamlemoen-Helland (2-0), Haavisto-Vehala, Finland og Nurminen-Piippo, Finland.

Solhaug-Bergerud er heller ikke utslått etter tapet for Horrem-Eithun. I neste kamp slo de finnene Siren-Viljamaa 2-1, og dermed er de også klare for semifinale. Motstanderne her blir engelskmennene Sheaf-Gregory, laget som tok bronseplassen i NEVZA-turneringen i Oslo. Semifinalene i morgen spilles kl. 9:00 norsk tid.

De andre norske lagene er da utslått i Finland. Kvinnelaget Treland-Skjong ble nr. 7, mens Nordstrand-Opsahl ble nr. 13 og Gamlemoen-Helland ble nr. 9.

I EM U22 i Fethiye i Tyrkia er det nå klart for eliminasjonsspillet. Runar Torsvik Sannarnes og Christian Sandlie Sørum vant alle sine tre puljekamper og går dermed direkte til andre runde der de spiller kl. 12:00. Henrik Falck Lauten og Sadegh Mohajer ble nr. 2, og i første runde møter de Dedkov-Sinhayeuski fra Hviterussland kl. 9:40.

De to jentelagene har tapt alle sine puljekamper, men siden det bare har vært tre lag i puljene deres, blir det kamper i første runde i eliminasjonsspillet. Oda Johanne Ulveseth og Katinka Krahn spiller kl. 8:00 mot Zuccarelli-Frasca fra Italia, mens motstanderne til Benedicte Maaseide og Victoria Faye Kjølberg kl. 8:50 blir hviterusserne Shalayeuskaya-Siakretava.

Det blir i likhet med en del andre av CEVs konkurranser foretatt en del tester i mesterskapet. Det ene er at det spilles i best av fem sett til 15 poeng, der det avgjørende spilles til 7. Dessuten teller ikke blokk som slag, på samme måte som innendørs. Og trenerne kan gi instruksjon når lagene bytter side, i time out og mellom settene.

Det går en del kamper på laola1.tv fra mesterskapet. Sjekk her.

Legg igjen en kommentar