Publiserte artikler

EM U22 i sandvolleyball

I morgen starter EM i sandvolleyball for spillere født 1993 og senere i Fethiye i Tyrkia. Dette er i utgangspunktet en turnering med 32 lag i hver klasse. Lagene deles inn i firelagspuljer som intern spiller alle mot alle. Etter tre kamper hver går de tre beste lagene i hver pulje videre til utslagskamper med singel eliminasjon, mens det fjerde har spilt ferdig og fått en 25. plass.

Det er meningen at hvert europeisk land som melder seg på, skal få en plass i turneringen, med unntak av arrangørene, som får tre. Melder færre enn 32 seg på, gis det en ekstra plass i forhold til nasjonsrankingen til land som har meldt seg på. På denne måten har Norge fått med to lag i hver klasse denne gangen. Nå viser det seg faktisk at de 32 plassene ikke ble fylt opp selv om arrangørene Tyrkia har fått fire lag med i hver klasse. I jenteklassen deltar 27 lag i alt, i gutteklassen 29.

De fire lagene som deltar for Norge er førstelaget Benedicte Maaseide og Victoria Faye Kjølberg, samt Oda Ulveseth og Katinka Krahn hos jentene, Runar Torsvik Sannarnes og Christian Sandlie Sørum på Norge 1, Henrik Falck Lauten og Sadegh Mohajer for Norge 2 hos guttene.

Lauten-Mohajer er havnet i en trelagspulje og dermed sikret å gå videre. Kl. 10:50 møter de Zile-Bregis fra Latvia, før de kl. 15:00 får svært tøff motstand i polakkene Kosak-Rudiol. Første motstand for Sannarnes-Sørum er tyrkisk, Baytemur-Kantarcioglu. Denne kampen går kl. 13:20. De to siste puljekampene deres spilles fredag. De er mot Golovin-Leshuko fra Russland og Benes-Perusic fra Tsjekkia.

Begge jentelagene er havnet i puljer med tre lag. I skrivende stund er ikke kamptidene kjent, men motstandere for Maaseide-Kjølberg er Makroguzova-Rydykh fra Russland og Sulima-Udovenko fra Ukraina, mens Ulveseth-Krahn skal få bryne seg mot Lusson-Carrere fra Frankrike og Dabizha-Dyachuk fra Russland før eliminasjonsspillet.

Jentenes resultater vil du finne her, guttenes her.

Legg igjen en kommentar