Publiserte artikler

Polen, Iran og Tyskland

György Grozer kunne ikke holdes igjen i dag. Foto: FIVB

Det er de tre lagene som har kvalifisert seg til tredje runde av VM for menn i Polen, i tillegg til lagene som ble klare i går, Frankrike, Brasil og Russland.

Fordelingen av de siste plassene skjedde ikke uten drxamatikk. I pulje F var det direkte avgjørende kamp om den tredje plassen fra puljen mellom Tyskland og Canada. Tyskland hadde to poeng å gå på og ville greie seg med å vinne to sett, mens Canada måtte ta alle tre poengene for avansement. Canada åpnet best og hadde lenge føringen mye takket være en ustoppelig Gavin Schmitt. Men gradvis overtok Tyskland ved hjelp av bedre serve og mottak, og etter hvert slo også György Grozer inn alle de viktige ballene. Så det første settet gikk knepent til Tyskland, og canadierne hadde kniven på strupen. Men Tysklands blokk og forsvar hadde begynt å få kontroll på Schmitt og tok også det andre settet. Og med tredjerundeplassen sikret satte Tyskland inn alle innbytterne i det tredje settet. De var likevel ikke dårligere enn at de tok det tredje settet også, med minste margin.

Brasil og Russland spilte «forkamp» til Canada-Tyskland. Det sto om puljeseier, noe som teoretisk kan være en fordel, så lagene stilte toppet fra start. Det ble mye godt spill i starten der spesielt Brasil vartet opp med god serving og dermed vant settet. I det andre settet var det Russland som hadde den beste serven, mens Brasil slurvet en del. I løpet av settet fikk begge lagene diagonalen skadet med overtrakk, noe som kan innvirke på resten av turneringen, uten at vi vet hvor alvorlig det var. Brasil satte inn sin andre diagonal, Vissotto, for Wallace, mens Russland hadde Pavlov på tribunen. De satte derfor inn en kantspiller, Ilynikh, for Moroz, og lot Musierskiy slå tremeter i perioder. Men etter hvert viste Brasil seg så mye bedre i denne kampen at russerne mer eller mindre resignerte. Men vi kan ikke regne bort Russland senere i VM, til det viser de for mange kvaliteter.

I pulje E spilte USA og Iran sine kamper tidlig på dag, mens det tredje laget som kunne ta en av de to ledige plassene, Polen, spilte sent. Iran gjorde jobben og slo Serbia 3-1, men ville være avhengig av de to andre kampene for å gå videre. Og det noe uventede skjedde at USA, som startet VM nølende, men som gradvis jobbet seg i posisjon, snublet i siste hinderet og tapte 2-3 for Argentina. Dermed endte de ett poeng bak Iran og sto likt med Polen før Polens kamp mot Frankrike. Og til stor jubel for alle polakker slo Polen Frankrike 3-2 og sikret seg dermed litt ekstra selvtillit i tilleg til plass i tredje runde.

Andre resultater i dag:
Italia-Australia 3-1
Kina-Cuba 3-2
Finland-Bulgaria 3-0

Tabellene:
Pulje E: 1. Frankrike 17 poeng, 2. Polen 16, 3. Iran 15, 4. USA 14, 5. Serbia 9, 6. Argentina 8, 7. Italia 5, 8. Australia 0
Pulje F: 1. Brasil 21 poeng, 2. Russland 17, 3. Tyskland 15, 4. Canada 12, 5. Finmland 6, 6. Cuba 6, 7. Bulgaria 5, 8. Kina 4

De nye trelagspuljene er ikke klare ennå. Det eneste som er klart er at Frankrike og Brasil vil spille i hver sin pulje, samt at en pulje spilles i Lodz og en i Katowice. Kampdagene blir tirsdag, onsdag og torsdag., det er med andre ord spillefri i morgen.

Legg igjen en kommentar