Publiserte artikler

Tre lag videre

Polen jubler for seier mot Iran, men lever farlig. Foto: FIVB

Etter gårsdagens kamper i VM for menn, ble tre av de seks lagene som får spille i tredje runde klare. I pulje F vant Brasil og Russland 3-0 i hver sin kamp mot henholdsvis Canada og Tyskland. Dermed kan Brasil og Russland ikke nås igjen uansett hvordan det går i deres innbyrdes oppgjør i dag. Spørsmålet er bare om de to spiller for å vinne puljen, eller om de velger å spare sentrale spillere. Puljevinneren er garantert å ikke møte vinneren av den andre puljen i runde 3, men ellers blir motstanderne trukket. Så vi får se.

Den tredje plassen i puljen som går til tredje runde, avgjøres direkte i dagens andre kamp i Katowice. Canada får plassen om de vinner 3-0 eller 3-1 mot Tyskland, i motsatt fall er det Tyskland som går videre.

Det tredje laget som ble klart for tredje runde i går var Frankrike, som slo Serbia 3-1. Polen hadde også muligheten til å sikre seg en plass da de var på vei mot tre poeng mot Iran. De ledet 2-0 i sett, hadde 13-7 og 24-22 i tredje, men endte opp med å ligge under 13-14 i det femte, som de imidlertid vant 16-14 og dermed sikret seg to poeng. Men det ene poenget de ga fra seg gjorde at tre lag nå slåss om to plasser fra pulje E. Det er Polen, som skal møte Frankrike, USA, som møter Argentina, og Iran i kamp mot Serbia. Det ligger dermed an til mange spennende kamper i dag.

Tabellene før siste andrerundekamp:

Pulje E: 1. Frankrike 16 poeng, 2. Polen 14, 3. USA 13, 4. Iran 12, 5. Serbia 9, 6. Argentina 6, 7. Italia 2, 8. Australia 0

Pulje F: 1. Brasil 18 poeng, 2. Russland 17, 3. Tyskland 12, 4. Canada 10, 5. Cuba 5, 6. Bulgaria 5, 7. Finland 3, 8. Kina 2

Dagen kampoppsett:

Kl. 16:30
Argentina-USA
Brasil-Russland
Finland-Bulgaria
Serbia-Iran
Kl. 20:15
Polen-Frankrike
Australia-Italia
Tyskland-Canada
Cuba-Kina

Du kan følge resultatene her.

Legg igjen en kommentar