Publiserte artikler

Sand-EM U20

Europamesterskapet i sandvolleyball for spillere født 1995 og senere starter i dag i Cesenatico, en italiensk by med rundt 25.000 innbyggere litt nord for Rimini på Adriaterhavskysten. Som vanlig for europamesterskapene i de yngre årsklassene deltar 32 lag i en hovedrunde, så sant ikke flere land enn 30 melder seg på. Bortsett fra arrangørene, som kan ha tre lag med, får da alle påmeldte lag ett lag inn i hovedrunden. Er det færre påmeldte, kan de påmeldte få med et ekstra i henhold til landets europaranking. Denne gangen har ingen andre land enn Italia ett lag med hos guttene, mens Polen har fått med to i jenteklassen. Norge er forøvrig ranket som nr. 5 i gutteklassen, nr. 8 hos jentene.

Norge stiller dermed med ett lag både hos jentene og hos guttene. Laget i jenteklassen består av Benedicte Maaseide og Sunniva Helland-Hansen, hos guttene er det Christian Sandlie Sørum og Henrik Falck Lauten som skal forsvare Norges farger. Norge stiller også med en dommer, Ronny Sterten. De 32 lagene er delt i åtte puljer der alle i puljen møter hverandre. De tre beste etter puljespillet går så til kamper med singel eliminasjon. Finalene spilles søndag.

Gutteklassen starter først i dag, og de norske guttene åpner kl. 10:40 mot Verspecht-Vleugels fra Belgia. Senere spiller de mot Borna-Nilsson fra Sverige, og i morgen er italienerne Vecchi-Nicotra de siste puljemotstanderne. De norske jentene har kamp først kl. 15:00 i dag, da mot Enzo-Lantignotti fra arrangørlandet. Senere på kvelden blir det kamp mot Zilberman KR.-Zilberman KA. fra Israel, før puljespillet avsluttes i morgen mot Parkkinen-Ahtiainen fra Finland.

Du finner alt om EM her. Arrangøren har en egen nettside, den finner du her. Laola1.tv viser kamper fra mesterskapet, i hvert fall fra bane 1, og vi kan dermed regne med å få sett Maaseide og Helland-Hansen møte italienerne, sjekk her.

Legg igjen en kommentar