Publiserte artikler

Polsk VM-glede

Fargerik VM-åpning. Foto: FIVB

Flertallet av de 62.000 tilskuerne i Warszawas nasjonalstadion fikk det de ønsket seg da VM i volleyball for menn startet i går: En storslagen åpningsseremoni og polsk seier. Det har vært flere tilskuere på en volleyballkamp tidligere, i 1983 spilte Brasil og Sovjet en kamp på Maracanã fotballstadion i Rio de Janeiro med 95.000 tilskuere, men gårsdagens kamp er den mest besøkte VM-kampen noen sinne, den forrige rekorden var fra 1952 og var på 50.000. Les om åpningen her.

Når det gjaldt selve kampen viste Serbia seg sjanseløse. Polen presset sterkt på serve, mens Serbias serve var kraftløs. Serbias trener Igor Kovacevic mente dette var den dårligste kampen Serbia noen gang hadde spilt. Sluttresultatet for Polen ble 3-0 (25-19, 25-18, 25-18). Polens toppscorer ble kantspilleren og kapteinen Michal Winiarski med 14 poeng, mens Serbias Aleksandar Atanasijevic hadde 9. Du finner alle kampopplysningene her.

Verdensmesterskapet fortsetter i dag med to kamper i Polens og Serbias pulje, samt tre kamper i pulje D. Kampene spilles slik:
Pulje A (i Wroclaw)
Kl. 16:30 Venezuela-Argentina
Kl. 20:15 Kamerun-Australia
Pulje D (i Krakow)
Kl. 13:00 Italia-Iran
Kl. 16:30 Belgia-USA
Kl. 20:15 Puerto Rico-Frankrike

Du finner kampoppsettet her.

Kommentarer (2)