Publiserte artikler

Ny kvinneranking

FIVB har oppdatert rankinglisten for kvinnelandslag etter Grand Prix. Den nye listen viser få endringer, selv om noen av lagene i toppen ikke kvalifiserte seg til sluttspillet. På de fem første plassene er det uforandret, med Brasil foran USA, Italia, Japan og Kina. Bronsevinner Russland har imidlertid tatt et steg opp og deler femteplassen med Kina. Det største spranget framover gjorde Australia. I og med at de kom med i Grand Prix for første gang i år, hoppet de opp 27 plasser til nr. 73.

Norge deltok som kjent ikke i Grand Prix og ligger dermed som ventet på delt 113. og sisteplass med 0 poeng. I alt er 131 land på listen. Når FIVB justerer listen neste gang, etter VM, vil imidlertid Norge ha gjort et sprang opp, etter som laget da vil få poeng på bakgrunn av innsatsen i fjorårets kvalifisering.

Du finner hele listen her.

Legg igjen en kommentar