Publiserte artikler

VM i Polen

Her skal VMs åpningskamp spilles. Foto: FIVB

Fra i dag og over tre uker framover er det mennenes innendørsmesterskap i Polen som vil få mest oppmerksomhet fra volleyballinteresserte verden over. Med 220 medlemsland er volleyball verdens mest utbredte idrett, og etter at 148 land startet i kvalifiseringen, gjenstår nå de 24 som skal kjempe om trofeer og medaljer. Polen arrangerer VM for første gang, men er på ingen måte noviser når det gjelder store volleyballarrangement. Og de har virkelig slått på stortrommen når det gjelder åpningen. Åpningskampen som går i kveld kl. 20:15 mellom vertslandet Polen og Serbia, to land som er ranket som henholdsvis nr. 5 og 6 i verden, spilles nemlig på Warszawas nasjonalstadion. Denne tar 62.000 tilskuere, og da billettene ble lagt ut for salg, ble de solgt ut i løpet av 100 minutter. Selve åpningsseremonien starter kl. 18:00

Kampen Polen-Serbia er den eneste som går i dag. De andre lagene vil starte sine kamper i morgen og mandag. De 24 lagene som deltar er delt opp i fire puljer, og de spiller i hver sin by. Etter puljespillet går de de fire beste i hver pulje inn i to nye puljer, der de møter lagene de ikke allerede har møtt. De tre beste fra disse danner så to nye puljer igjen, før det blir semifinaler med de to beste herfra. Når finalen er ferdig i Katowice 21. september, har det vært spilt 103 kamper i åtte polske byer.

Brasil har vunnet de tre siste verdensmesterskapene og hører med blant toppfavorittene i år også. Men de vil helt sikkert få konkurranse, ikke minst fra Russland, som slo dem i OL-finalen for to år siden, og fra USA, som slo dem i finalen i World League i år. Andre sterke lag, som Italia, verdensmesterne de tre gangene før Brasil begynte seiersmarsjen, arrangørene Polen, Iran, Serbia og Bulgaria, kan alle blande seg i toppen. Og kanskje kan vi også vente en overraskelse her og der.

De fire innledningspuljene ser slik ut:
Pulje A i Wroclaw: Argentina, Australia, Kamerun, Polen, Serbia, Venezuela.
Pulje B i Katowice: Brasil, Cuba, Finland, Korea, Tunisia, Tyskland.
Pulje C i Gdansk: Bulgaria, Canada, Kina, Egypt, Mexico, Russland.
Pulje D i Krakow: Belgia, Frankrike, Iran, Italia, Puerto Rico, USA.

Mesterskapets hjemmeside finner du her. Det ser ikke ut til at Eurosport viser noe fra mesterskapet. Det virker heller ikke som om laola1.tv har fått tillatelse til å streame. Oversikten over TV-stasjoner finner du her, på PolSat er det visst pay per view. Du kan muligens finne noe her.

Kommentarer (1)