Publiserte artikler

Brasil vant Grand Prix

Brasils Thaisa var vanskelig å stoppe for Japan. Foto: FIVB

Den siste kampen i sluttspillet i Grand Prix var direkte avgjørende for hvilket lag som skulle gå helt til topps i turneringen. På hjemmebane hadde Japan vunnet alle de fire første kampene og bare gitt bort ett sett så langt, mens Brasil hadde svært overraskende tapt 2-3 for Tyrkia i den første kampen, før de vant de tre neste, alle med 3-0. Det betydde at Japan ville gå helt til topps i Grand Prix om de tok minst to sett fra Brasil i dag. Men Brasil viste nok en gang styrke og vant den avgjørende kampen 3-0 (25-15, 25-18, 27-25).

Også bronsemedaljen ble vunnet i en avgjørende kamp. Etter gårsdagens kamper sto Russland og Kina med 5 poeng, Tyrkia med 4 og Belgia med 0. Tyrkia tok som ventet alle poengene mot Belgia i dag og endte på 7. Settforskjellen kunne da bli avgjørende for hvilket av de to andre lagene som skulle ta bronsen. Og den greide Russland med et nødrop da de slo Kina 3-2 (21-25, 14-25, 25-22, 25-20, 15-13). Du kan lese mer på hjemmesiden til Grand Prix her.

Sluttabellen ble da slik:
1. Brasil 13 poeng
2. Japan 12
3. Russland 7
4. Tyrkia 7
5. Kina 6
6. Belgia 0

Det har ellers vært møte i Grand Prix Council under sluttspillet. Der er det blitt vedtatt at neste års sluttspill i Grand Prix skal gå i Omaha i USA i dagene 22.-26. juli. Også neste år skal seks lag delta, men i motsetning til i år vil ikke vinneren av final four for nivå 2 få delta. I tillegg til arrangørene USA blir det de fem beste ellers fra puljespillet. Som i år skal tolv lag delta i det øverste nivået. Belgia, som vant årets final four på nivå 2, rykker opp til nivå 1 på bekostning av Den Dominikanske republikk. Vinneren av nivå 2 neste år rykker opp til nivå 1 i 2016. De første kampene på nivå 1 starter 3. juli. Du kan se puljeoppsettet her.

På bakgrunn av det som har skjedd i Grand Prix i år, kan vi vente et interessant VM i Italia. I tillegg til de fem beste fra årets sluttspill, må vi også regne med at USA, Italia og Serbia vil kjempe i toppen.

Legg igjen en kommentar