Publiserte artikler

Guttene ute av EM

Hannah Sofie Perrens på gulljakt. Foto: CEV

Etter at andre eliminasjonsrunde er ferdig i EM U18 i sandvolleyball på Gimle Sandbaner i Kristiansand, er det bare laget med Sunniva Helland-Hansen og Hannah Sofie Perrens som fortsatt henger med av de i alt seks norske lagene som har deltatt. Som arrangør har Norge fått ha med tre lag i hver klasse, mens de andre landene i utgangspunktet har ett. Dersom de trettito plassene som skal være i EM da ikke er fylt opp, kan de høyest rankede landene i klassen få med et lag ekstra, noe som har vært tilfelle denne gangen.

Etter at puljespillet var ferdig i går, hadde guttelaget med Jonas Hjelle van Weert-Ivar Loland Råheim og jentelaget med Kirstine Larsdatter Garder-Live Johanne Lunde Fossdal blitt sist i sine puljer. Dermed ble det ikke flere kamper på dem, og de deler tjuefemteplassen i turneringen. Perrens og Helland-Hansen vant sin pulje og gikk dermed direkte til andre eliminasjonsrunde, mens de tre andre lagene måtte ut i kamper i første runde. Disse endte dessverre alle med tap.
Vilde Sørbø-Helene Solgaard Thelle mot Honzovicova-Pluharova fra Tsjekkia 0-2 (11-21, 12-21)
Oscar Sæther-Markus Hansen mot Vala-Gala fra Tsjekkia 0-2 (9-21, 15-21)
Aleksander Sandlie Sørum-Martin Kløvfjell Olimstad mot Ivanov-Savchenko fra Russland 1-2 (21-15, 16-21, 13-15)

Disse tre lagene har dermed blitt nr. 17.

Perrens-Helland-Hansen har imidlertid tatt seg til tredje runde og kan ikke bli dårligere enn nr. 8. Grunnen til at det også spilles om plassene 5-8 ved kvartfinaletap, er at det gir plasser i VM til det respektive landet. I andre runde slo Perrens-Helland-Hansen Traballi-Maestroni fra Italia 2-1 (21-17, 11-21, 15-13), og i tredje runde møter de Klinke-Ottens fra Tyskland kl. 15:40.

Resultatene finner du her. Se også artikkel hos NVBF her.

Legg igjen en kommentar