Publiserte artikler

Sand-NM i gang

Kan Øivind Hordvik t.h. ta sitt femte NM-gull i sanden på rad? Foto: FIVB

NM i sandvolleyball er i gang i Oslo. I dag er det kvalifiseringskamper som spilles. Selve hoveddelen avvikles med seksten lag i hver klasse, av disse er åtte direkte kvalifisert, enten via rankingen de har, eller ved å ha fått wild card, mens de åtte andre kvalifiserer seg via kamper på forhånd. Nå viser det seg at bare seksten lag var påmeldt i kvinneklassen totalt, dermed går alle direkte til hovedrunden uten å ha spilt kvalifisering.

Men hos mennene har seksten lag vært i sving med kvalifiseringskamper på Jernbanetorget og på Voldsløkka. Lagene spiller dobbel eliminasjon, og de holder på til det gjenstår åtte lag. Fire av lagene er allerede funnet. Det er de som vant sine to første kamper, men for taperne gjenstår det ennå kamper før de siste fire er funnet. Siste kampstart er kl. 18:00, så da får vi se hvem som i tillegg til C.Lindstøl-H.Lauten, R.Løvli-H.Kronstad, J.Gamlemoen-S.Mohajer og B.Ingeborgrud-E.Gøranson blir klare for sluttspillet i morgen. Sluttspillet spilles med dobbel eliminasjon og finalen spilles søndag. Søndag spilles også et B-sluttspill for de som ikke tok seg videre i dag.

I kvinneklassen stiller Cindy Treland og Janne Pedersen som tittelforsvarere fra de to siste sesongene. De vil være blant favorittene i år også, hardest konkurranse får de nok fra Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg. Hos mennene ser det ikke ut til at mesterne de to siste sesongene, Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal, vil forsvare tittelen. De er nemlig påmeldt med to forskjellige makkere, Øivind med Bjarte Usken, Morten med Lars Fredrik Tvinde. Vi regner med at Øivind og Morten vil rekke mesterskapet, de har nemlig spilt ferdig i Stare Jablonki Grand Slam med en 25. plass som resultat, etter at de gamblet og tapte dagens kamp mot puljevinnerne Nummerdor-Varenhorst med 0-2 (8-21, 16-21) (se her).

Les artikkel fra NVBF her. Påmeldingene til NM finner du her.

Legg igjen en kommentar