Publiserte artikler

Sandnytt

Morten Kvamsdal er i hovedrunden i Polen. Foto: FIVB

Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal kvalifiserte seg til hovedrunden i Stare Jablonki Grand Slam da de vant kvalifiseringskampen mot Sorokins-Buivids fra Latvia med 2-0 (21-16, 21-9) i går. De starter sine puljekamper i hovedrunden i dag kl. 12:00 mot Hyden-Bourne fra USA. Kl. 16:00 spiller de mot Brouwer-Meeuwsen fra Nederland, før de avslutter puljespillet i morgen mot et annet lag fra Nederland, Nummerdor-Varenhorst. Så vil resultatene avgjøre om de blir et av de tjuefire lagene som går videre til eliminasjonsspillet. For å greie det må de ha minst ett lag i puljen bak seg. Uansett resultat vil de to få problemer med å nå NM, som starter i morgen. Der er de forøvrig påmeldt med forskjellige makkere: Hordvik med Bjarte Usken og Kvamsdal med Lars Fredrik Tvinde. Vi får vel se hvordan det utvikler seg.

Det andre norske paret som spilte kvalifisering i Stare Jablonki i går, Iver Horrem og Geir Eithun, greide ikke å ta det siste steget inn i hovedrunden. I første kvalifiseringskamp slo de Regza-Abolins fra Latvia 2-1 (22-20, 12-21, 18-16), men i den andre og avgjørende kampen ble Evandro-Vitor Felipe fra Brasil for sterke og vant 2-0 (21-17, 21-19). Hovedsiden for turneringen i Stare Jablonki finner du her.

I ungdoms-OL i Nanjing i Kina har Anders Berntsen Mol og Mathias Berntsen spilt en puljekamp i morgentimene. Denne gikk mot Mallawa-Siddihaluge fra Sri Lanka og ga norsk seier med 2-0 (21-19, 21-9). Før morgendagens siste puljekamp ligger de to som nr. 2 i puljen og er sikret videre avansement til eliminasjonsspillet. Se hjemmesiden her. På YouTube kan du finne videoer fra Nanjing, også med de to norske sandvolleyballspillerne. Se her.

I Kristiansand starter i dag EM i sandvolleyball for spillere født 1997 og senere. Sekstifire lag fra tjueni land deltar i mesterskapet som går på Gimle Sandbaner. Som arrangør har Norge anledning til å stille med tre lag i hver klasse, og denne anledningen blir selvsagt benyttet. De tre norske lagene er følgende: Gutter: Martin Olimstad-Alexander Sørum,  Jonas Hjelle Van Weert-Ivar Loland Råheim og Oscar Sæther-Markus Hansen. Jenter: Hannah Sofie Perrens-Sunniva Helland-Hansen, Vilde Sørbø-Helene Solgaard Thelle og Live Johanne Lunde Fossdal-Kirstine Larsdatter Garder.

Puljene ble satt opp i går kveld og har gitt følgende startkamper for de norske:
Kl. 09:00 Olimstad-Sørum mot Stosch-Klaffinger (AUT)
Kl. 11:30 Sæther-Hansen mot Kindl-Ochaya (AUT)
Kl. 14:50 van Weert-Råheim mot Poole-Jones (ENG)
Kl. 09:00 Perrens-Helland-Hansen mot Coelho-Vasques (POR)
Kl. 09:50 Lunde-Garder mot Koloseus-Seeber (GER)
Kl. 14:00 Sørbø-Thelle mot Petrenko-Selina (UKR)

Du kan lese mer her, her og her. Resultatene finner du her.

Legg igjen en kommentar