Publiserte artikler

Stare Jablonki Grand Slam

I dag starter en ny sandvolleyballturnering i FIVBs Grand Slam, den nest siste denne sesongen. Og nok en gang vil Geir Dahle være FIVBs dommerdelegat. Turneringen spilles på stedet hvor fjorårets VM ble avviklet, på det lille stedet Stare Jablonky i Mazurydistriktet nord i Polen. Det er Grand Slam for både kvinner og menn, og som vanlig i FIVB-regi spilles først en kvalifiseringsdel med 24 lag. Fra den går åtte lag videre til hovedturneringen og supplerer de 24 som allerede er klare. I hovedrunden spilles det så først puljespill, før 24 lag avslutter med singel eliminasjon.

I dag starter kvinnenes kvalifisering, og to norske lag deltar. Cindy Treland har denne gangen byttet sin faste makker Janne Pedersen med Vilde Solvoll, og de spiller første kvalifiseringsrunde kl. 12:00 mot Wloch-Kloda fra Polen. Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg er ranket som nr. 7 i kvalifiseringen og går dermed direkte til andre runde. Der møter de kjente i svenske Nilsson-Yoken kl. 14:00, og vinner de der, er de altså inne i hovedrunden.

Mennene starter sin kvalifisering i morgen. Fra Norge er tre lag påmeldt: Øivind Hordvik-Morten Kvamsdal, Iver Horrem-Geir Eithun og Svein Solhaug Daniel Bergerud. Ingen av dem er klare for hovedrunden, og i utgangspunktet har bare Hordvik-Kvamsdal plass i kvalifiseringen. Vi får se hvordan det ser ut etter det tekniske møtet i kveld.

Du finner turneringens hjemmeside her. Det vil også bli vist kamper på laola1.tv, sjekk her.

Legg igjen en kommentar