Publiserte artikler

Russland vant Wagner Memorial

MVP Dmitriy Muserskiy. Foto: pzps.pl

Polen vant den avsluttende kampen i den tolvte utgaven av Hubert Jerzy Wagner Memorial i Krakow i går med 3-2 (22:25, 26-24, 20-25, 26-24, 15-9) mot Russland. Russland vant imidlertid likevel turneringen, de var vinnere i det de vant det tredje settet og sikret seg poenget som var nødvendig for å gå til topps foran Polen. Bulgaria ble nr. 3 og Kina nr. 4 etter at Bulgaria slo Kina 3-2 (25-22, 22-25, 20-25, 25-17, 20-18) i går.

Det ble utdelt individuelle utmerkelser. Disse gikk til følgende:
MVP: Dmitriy Muserskiy (Russland)
Beste angriper: Tsvetan Sokolov (Bulgaria)
Beste blokker: Nikolay Apalikov (Russland)
Beste server: Piotr Nowakowski (Polen)
Beste mottaker: Alexey Spiridonov (Russland)
Beste forsvarer: Krzysztof Ignaczak (Polen)
Beste opplegger: Sergey Grankin (Russland)

Ellers har det store samtaleemnet under turneringen vært at Polens franske landslagstrener Stephane Antiga ikke har funnet plass i troppen til VM til det som mange mener er en av Polens stjerner, nemlig kantspilleren Bartosz Kurek. Ifølge Antiga blir han vurdert bak de fire uttatte kantene fordi han ikke er kommet i form etter ryggskade, men det blir spekulert i at Kurek og Antiga ikke går helt godt sammen.

En annen viktig spiller for Polen, diagonalen Mariusz Wlazly, trakket over i den første turneringskampen, og det var en stund stor angst for at han ikke skulle bli klar til VM. Men det ser ut til at skaden ikke er verre enn at han er i trening igjen om noen dager.

Legg igjen en kommentar