Publiserte artikler

Grand Prix-lagene klare

Den endelige sammensetningen av hvilke lag som kvalifiserte seg til toppsluttspillet i Grand Prix i Tokyo ble ikke klart før i den aller siste puljekampen som ble spilt i går. Men da Russland slo Tyskland 3-0, ble det klart at Russland ville få den fjerde og siste plassen fra puljespillet. Fra før var arrangørlaget Japan klart, Brasil hadde tidlig spilt seg til puljeseier, og Belgia vant final four for nivå 2. Fredag slo Kina Korea, dermed lå de også godt an, selv om de tapte de to siste puljekampene mot Serbia og Japan. En viktig kamp i går var mellom Tyrkia og Italia. Da Tyrkia vant den, sikret de seg også en sluttspillplass.

Dermed er de seks lagene som skal gjøre opp om tittelen i Grand Prix disse: Japan, Belgia, Brasil, Kina, Tyrkia og Russland. I motsetning til World League der lagene ble delt i to puljer og hvor det ble avsluttet med semifinaler og finaler, avgjøres Grand Prix ved at alle lagene møter hverandre, det vil si fem kamper på hvert lag. Sluttspillet starter onsdag og det spilles tre kamper hver dag til og med søndag.

Du kan følge resultatene her. Les også her.

Vi kan også nevne at final four for nivå 3 ble vunnet av Bulgaria, som slo Tsjekkia i finalen med 3-0 (25-16, 25-13, 25-17). Kroatia slo Kasakhstan 3-0 i bronsefinalen. Med denne seieren rykker Bulgaria opp til nivå 2 i neste sesongs Grand Prix.

Legg igjen en kommentar