Publiserte artikler

2014 Nanjing Youth Olympic Games

Ungdoms-OL er en konkurranse som den internasjonale olympiske komite har opprettet, og som første gang ble arrangert i 2010. Som i det vanlige OL, arrangeres ungdoms-OL fjerde hvert år, og i 2010 gikk sommerlekene i Singapore, mens vinterlekene i 2012 gikk i Innsbruck. I 2016 skal Norge avvikle vinterlekene, og de skal da gå på Lillehammer, mens årets sommerleker går i Nanjing i Kina. I 2018 vil Buenos Aires være arrangør. For å kunne delta i ungdoms-OL må utøverne være under 19 år. Det konkurreres i mange idretter, men det er en begrensing i antall utøver på ca. 3.500. Idrettsgrenene kan også variere fra gang til gang. I 2010 var f.eks. innendørs volleyball en av grenene. Men denne gangen er ikke den med, i stedet er sandvolleyball kommet med.

Kvalifiseringen til sandvolleyball skjedde for Europas del i mai. Norge hadde den gang med et jentelag, Hannah Sofie Perrens og Sunniva Helland-Hansen, og et guttelag, Anders Berntsen Mol og Mathias Berntsen. Ingen av disse greide å komme på en av de seks plassene som kvalifiserte seg til OL. Jentene ble nr. 13 mens guttene ble nr. 11. Imidlertid har det i ettertid vist seg at utøvere fra andre kontinenter som skal delta, ikke stiller i lekene. Dermed har guttelaget med Mol-Berntsen fått en plass som lucky loser, og de er nå på plass i Nanjing for å delta som et av de trettiseks lagene i gutteklassen.

Oppsettet for konkurransen er nå klart, og innledningsvis er de havnet i en pulje med seks lag. Den første kampen spilles i morgen, og deretter blir det en puljekamp hver dag fram til fredag, med unntak av onsdag, som er hviledag. De fire beste lagene i hver pulje går videre til singel eliminasjon, med åtte lag direkte til andre runde. Finalen spilles onsdag 27. august.

Puljekampene for Berntsen-Mol går slik:
Søndag 17. august kl. 13:00 (norsk tid) Berntsen-Mol mot Flores-Alvarez (Guatemala)
Mandag 18. august kl. 09:00 – Stoyanovskiy-Yarzutkin (Russland)
Tirsdag 19. august kl. 04:00 – Ndayishimiye-Niyongabo (Burundi)
Torsdag 21. august kl. 05:00 – Mallawa-Siddihaluge (Sri Lanka)
Fredag 22. august kl. 13:00 – Renato-Elioth (Paraguay)

FIVBs side for sandvolleyballdelen av OL finner du her. OLs hjemmeside finner du her. Norge har en tropp på 31 utøvere totalt i Nanjing. Du kan lese mer om den her.

Legg igjen en kommentar