Publiserte artikler

EM U19

De norske jentene slo Portugal i kvalifiseringen, men kom ikke til EM-sluttspillet. Foto: CEV

Lørdag starter EM-sluttspillet for jenter født 1996 og senere. Det foregår i Estland og Finland. Puljekampene spilles i Tartu i Estland og Tampere i Finland, mens alle plasseringskampene fra 1 til 8 spilles i Tartu.

Tolv lag har kvalifisert seg til sluttspillet. Disse er trukket i to puljer hvor alle møter alle. Etter puljespillet reiser de to dårligste i hver pulje hjem, nr. 1 og 2 går til semifinalene, mens nr. 3 og 4 spiller semifinaler om plassene 5-8. Finalen spilles søndag 24. august.

Puljene ser slik ut:
Pulje 1 (i Tartu): Bulgaria, Estland, Hellas, Nederland, Serbia, Tsjekkia
Pulje 2 (i Tampere): Belgia, Finland, Italia, Russland, Slovenia, Tyrkia

Du kan følge resultatene her. Du kan også se kamper på laola1.tv, se her.

Norge kom til andre runde i kvalifiseringen til sluttspillet. I sin pulje i Kroatia ble de nr. 3 av de fire lagene som deltok og røk dermed ut. CEV har satt opp en ranking for U19-jentene i forkant av mesterskapet. Den viser at Norge har gått fram en plassering siden forrige liste og er nå nr. 33 av de 41 landene på listen. Italia topper. Du kan se hele listen her.

Kommentarer (1)