Publiserte artikler

Grand Prix: Sluttspillag klare

Opplegger Dani og Brasil slo USA 3-0 sist helg. Foto: FIVB

Det nest høyeste nivået i kvinnenes Grand Prix spilte ferdig sine puljekamper i helgen. Dermed ble det også klart hvilke fire lag som vil delta i nivåets Final Four i Koszalin i Polen kommende fredag og lørdag, og som dermed får en mulighet til å spille seg til toppsluttspillet med seks lag i Tokyo 20.-24. august. Til sluttspillet i Tokyo går vinneren i Polen, arrangøren Japan, samt de fire lagene som avslutter på topp på det øverste nivået neste helg.

Lagene som gjorde det best i det nest øverste nivået, og som skal til final four i Polen, ble Nederland, som avsluttet med 23 poeng på ni kamper, Puerto Rico med 19 poeng, samt Belgia, også med 19. Arrangørlaget Polen ble nr. 4 med 14 poeng.

Den laveste divisjonen i denne nyskapte utgaven av Grand Prix avsluttet sine puljekamper forrige helg. De skal også ha en Final Four, og den går i Samokov i Bulgaria kommende lørdag og søndag. I tillegg til arrangørene deltar her Kasakhstan, Kroatia og Tsjekkia.

De beste lagene har ennå en helg med kamper før det er klart hvem de fire siste lagene til sluttspillet blir. Etter seks kamper er Brasil i førersetet med full pott, 18 poeng. Tyrkia (13), Kina (13), Serbia (11) og Italia (10) følger på de neste plassene.

Hjemmesiden til Grand Prix finner du her. Kamper fra sist helgs kamper kan du se her.

Legg igjen en kommentar