Publiserte artikler

Masters og satellitt

Det arrangeres to internasjonale sandvolleyballturneringer i regi av det europeiske volleyballforbundet CEV denne uken. Den ene er en satellitturnering, og den avvikles i Liechtensteins hovedstad Vaduz for tiende gang. Den startet i dag med kvalifiseringskamper i kvinneklassen og nasjonskvalifisering i klassen for menn. I Vaduz spiller seksten lag hovedrunde der åtte er forhåndskvalifiserte, mens kvalifiseringsturneringen har med inntil tjuefire lag som spiller om åtte plasser.

Fra Norge deltar tre lag i begge klassene. Ingen av dem er direkte klare for hovedrunden og må vinne en eller to kamper for å komme videre til dobbeleliminasjonsdelen. I kvinneklassen er Irmelin Torsvik Sannarnes og Ane Guro Tveit Hjortland høyest ranket av de norske på en andreplass i kvalifiseringsturneringen. Vilde Solvoll og Ingrid Lunde er nr. 9 og Siv Skjong-Oda Johanne Ulveseth nr. 22. Lagene som deltar i klassen for menn er Svein Oddmund Solhaug-Daniel Bergerud, Hendrik Nikolai Mol-Lars Tveit Retterholt og Henning Kjemperud Olsen-Jan Erik Moen.

Dessverre gikk det ikke så bra for jentene som spilte kvalifiering i dag. Alle ble slått ut etter å ha spilt en kamp. I første runde tapte Skjong-Ulveseth 0-2 (14-21, 10-21) for Sinnema-Stubbe fra Nederland. De to andre tapte i andre runde. Solvoll-Lunde tapte 0-2 (23-25, 18-21) for Behlen-Cuhlav fra Tyskland, Sannarnes-Hjortland 0-2 (18-21, 19-21) for Fernades Navarro-Ribero fra Spania.

Guttene spiller sin kvalifisering i morgen. Kjemperud-Moen spiller i første runde kl. 11:00 mot Behler-Krattiger fra Sveits, de to andre lagene har fri første runde.

Resultatene fra Vaduz finner du her.

I den sveitsike byen Biel/Bienne arrangeres en turnering i CEVs mesterskapsserie, en Mastersturnering. Her er tre norske lag med i turneringen som omfatter en hovedrunde med seksten lag, der tolv er forhåndskvalifiserte, og hvor det først blir spilt puljespill før singel eliminasjon, samt en kvalifisering der inntil seksten lag spiller om fire ledige plasser.

Av de tre norske lagene som deltar, har Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg allerede plass i hovedrunden. Det har også i praksis Cindy Treland og Janne Pedersen. På grunn av få påmeldte kvinnelag og god seeding slipper de å spille morgendagens kvalifiseringskamp.

Øivind Hordvik og Bjarte Usken må imidlertid vinne to kvalifiseringskamper for å komme til hovedrunden. Den første spiller de i morgen kl. 10:00 mot Galli-Monduzzi fra Italia.

Du kan følge resultatene her.

Legg igjen en kommentar