Publiserte artikler

Takvam til Polen

Høytflygende Andreas Takvam til Polen. Foto: CEV

Bergens Tidende melder i dag at Nyborgspiller Andreas Takvam har skrevet kontrakt med en klubb i den øverste polske ligaen, PlusLiga. Klubben, Effector Kielce, ble. nr. 7 i sluttspillet forrige sesong, etter å ha blitt nr. 8 i grunnserien blant de 12 lagene som deltok. Neste sesong utvides forøvrig antall lag i PlusLiga til 14. Det har lenge vært ventet at 203 cm høye Takvam, forøvrig 21 år i morgen, ville ta turen ut i profflivet. Etter at han var på prøvespill i den tyske klubben TV Bühl i vår, nr. 3 i Tyskland sist sesong, var det klart at han ville få et kontraktsforslag derfra. Treneren så opprinnelig på ham som en påleggskalv, men etter å ha observert ham da landslaget spile EM-kvalifisering i Tsjekkia, ble det mer og mer klart at Takvam var god nok til å gå direkte inn på laget.

Det gode spillet i EM, der han forøvrig ble nest mest effektive angrepsspiller blant de 300 som var registrert, førte til at andre topplag kom på banen, og nå har altså Andreas valgt å gå til Polen, sannsynligvis også etter å ha fått gode råd fra romkamerat Jonas Kvalen, som spilte der for to sesonger siden. Før turen går til innendørstrening og -spill i Polen, vil Andreas også ta med seg mulighetene til å spille i sanden, sølvvinner som han er i VM for juniorer. I skrivende stund går turen til Danmark der han skal delta i det nordiske mesterskapet.

Du kan lese artikkelen i BT her. Hjemmesiden til Effector Kielce finner du her.

Legg igjen en kommentar