Publiserte artikler

Spania for sterke

Godt spansk forsvarsspill ble avgjørende. Foto: CEV

Det ble et nytt tap for Norge i den første kampen i andre EM-runde. Kampene denne helgen spilles i Pinto, en forstadsby til Madrid med rundt 40.000 innbyggere. Hallen, Pabellón «Principes de Asturias», har en takhøyde på rundt 25 meter og plass til rundt 5.000 tilskuere. Så mange var det langt fra i kveld da vertene møtte Norge til kveldens andre kamp, men de bortimot 1.000 som var til stede skapte likevel god stemning.

Ukraina hadde overraskende slått puljefavorittene Tsjekkia med 3-2, og det var lagt opp til en ny sensasjon når underdogs fra nord skulle i aksjon. Og Norge satte seg flere ganger i den situasjonen at de kunne gitt vertene en overraskelse. For laget spilte tidvis godt og satte press på spanjolene flere ganger. Men dessverre er det flere av spillerne som ikke har vært ofte nok i slike situasjoner, så da både første og andre sett skulle avgjøres, glapp det unna for Norge etter litt dårlige valg og handlinger.

Det norske laget har imidlertid hatt god nytte av treningen og kampene det har hatt denne våren. Det lot seg aldri knekke av motgangen, sto på og tok det tredje settet. I det fjerde var det imidlertid slutt, en mental trøtthet så ut til å ha sneket seg inn og for mange feil ga solid settseier til Spania, og dermed 3-1 med sifrene 25-21, 25-20, 21-25, 25-17.

Hos Norge var Andreas Takvam omtrent ustoppelig. Han slo inn 11 av de 12 oppleggene han fikk (den offisielle statistikken har et angrep for lite), og sammen med Kristian Mjelde Bjelland bidro han til at Norge vant blokkampen. De to tok til sammen 7 av Norges 10 blokkpoeng. Men Spanias gode feltforsvar og effektive angrepsspill gjorde til slutt utslag og ga vertene en fortjent seier. Likevel en på mange måter oppløftende kamp for Norge, som møter et trolig svært revansjelystent Tsjekkia i morgen.

Les mer om kampen med linker til omtale og DataVolley her.

Legg igjen en kommentar