Publiserte artikler

Ny EM-runde

Libero Yngve Sundfjord i servemottak. De andre spillerne er Lars Fredrik Tvinde, Mathias Loftesnes, og Andreas Takvam. Foto: CEV

Det norske volleyballandslaget for menn er kommet til Liberec i Tsjekkia og har hatt sin første trening i Městská sportovni hala i nabobyen Jablonec nad Nisou. For mens tre av de fire lagene som skal delta i andre runde av kvalifiseringen til neste års EM bor og spiser i Liberec, skal de spille kampene i Jablonec nad Nisou, en by med rundt 40.000 innbyggere.

For svært mange, også blant de andre lagene, har Norges seier i sin pulje i første runde kommet som en overraskelse. Men i og med at laget har kommet så langt, vil det helt sikkert blitt tatt på alvor av motstanderne. Og motstanderne er alle ranket langt foran Norge på Europarankingen. Høyest blant de fire er hjemmelaget og favorittene Tsjekkia. De er Norges første motstandere i en kamp som går i morgen kl. 18:00.

Spania ble europamestere i 2007, men holder ikke samme klasse nå. De vil likevel trolig være sterke nok til å gi Norge mer enn nok å bryne seg på i søndagens kamp.

Norges tredje motstander er Ukraina, også et svært sterkt lag. De har puljens høyeste spiller, 210 cm høye Mykola Rudnytskyi. Flertallet i Ukrainas tropp kommer fra klubben Lokomotiv Kharkiv. De spilte fram til i vår i den russiske superligaen, men trakk seg ut av denne etter at de hjemlige problemene startet. Det kan derfor være håp om at de ikke er helt i kampmodus etter langt spilleopphold.

Runde 2 av kvalifiseringen avgjøres over to helger. De samme lagene som møter hverandre i Tsjekkia, drar til Madrid neste helg for tre nye kamper. Puljevinnerne sammenlagt over de to helgene har kvalifisert seg til EM. Det samme har vinnerne av de fem andre puljene som spiller de samme to helgene eller de to helgene fra neste fredag. Puljetoerne har også en mulighet til å komme til EM-sluttspillet. To og to gjør nemlig opp om tre plasser i et borte-hjemmeoppgjør i mai neste år.

I kvinneklassen er det også seks puljer som gjør opp om ni EM-plasser på samme måten. Du kan følge kampene her. Et stykke om hjemmelagets sjanser kan du lese hos CEV her. Se også artikkel om oppstarten av runden her.

Legg igjen en kommentar