Publiserte artikler

Sliteseier

Mathias Loftesnes og Andreas Takvam blokker beste Sveitsspiller, Steigmeier. Foto: CEV

Norge vant også sin andre kamp i mennenes kvalifisering til EM neste år. I puljen som spiller i Kecskemėt i Ungarn ble Sveits i dag beseiret med 3-1 (24-26, 25-23, 25-14, 25-17). Men Norge måtte slite lenge før spillet begynte å fungere. Sveits førte lenge det første settet, mens Norge slet både i servemottak og angrep, samtidig som blokk og forsvar hadde store problemer med Sveits’ største poengvinner, diagonalen Steigmeier. Men laget kom seg gradvis inn i kampen og fikk til og med settball på 24-22. Ledelsen ble imidlertid ikke tatt vare på og Sveits snudde til settseier.

Dette preget det norske spillet også i neste sett som Sveits lenge førte. Men gradvis begynte det norske spillet å bedre seg, servemottaket begynte å sitte, og med trusselen fra turneringens beste midtspillere, Andreas Takvam og Kristian Mjelde Bjelland, å ta hensyn til, ble det enklere å komme forbi for kantene. Det gjorde ikke minst diagonalspiller Jonas Kvalen nytte av. Etter en svært famlende start vokste han mer og mer inn i kampen og ble Norges beste poengplukker. Det kunne imidlertid se ut til at oppvåkningen startet for sent, men på stillingen 12-19 kom opplegger Kåre Helvik Morken på serve, og han stoppet ikke før det sto 19-19. Derfra og ut fulgte lagene hverandre før Norge tok det avgjørende poenget til 25-23.

Resten av kampen ble en formalitet. Sveits hadde gjort sitt mens Norge hadde funnet det vinnende spillet og kjørte over sine motstandere. Etter at Ungarn senere i dag slo Bosnia & Herzegovina 3-0, blir morgendagens kamp mellom Norge og Ungarn en ren finale om hvem som tar førsteplass i puljen og dermed er sikre på å gå til andre runde, mens taperen er avhengig av resultatene i to andre puljer før de vet om de går videre.

Norge startet kampen i dag som i går. Det vil si at i tillegg til de allerede nevnte, spilte Mathias Loftesnes og Lars Fredrik Tvinde på kant og Yngve Sundfjord libero. Jon Jarning hadde vellykkede innhopp på serve, som blant annet resulterte i et ess, og Ørjan Siljander var svært solid da han kom inn på kant i siste sett.

Du finner omtale av kampen hos CEV her, DataVolleytall er her.

Legg igjen en kommentar