Publiserte artikler

Seier i Ungarn

Tromsøspiller Predrag Vasic hadde lite å stille opp med når Andreas Takvam dro til med storslegga. Foto: CEV

Mennene fikk en god start på kvalifiseringen til neste års EM da de i dag slo Bosnia & Herzegovina, med blant andre Tromsøspiller Predrag Vasic, 3-1 (25-19, 18-25, 25-15, 25-18). Kampen åpnet famlende fra norsk side, det så ut til at noe nerver og overtenning gjorde seg gjeldende. Men fra bosnisk ledelse 8-4 kom Lars Fredrik Tvinde på serve, og gode server kombinert med sterk blokking først og fremst fra Kristian Mjelde Bjelland, bidro til å snu settet til norsk fordel. Tvinde ga seg ikke før stillingen var 14-8 til Norge, og derfra og ut settet kontrollerte Norge.

Det neste settet var jevnt fra start, men så dro Norge fra til 13-9 og hadde mulighet til å øke ytterligere. Men muligheten ble skuslet bort, og det så ut til å gi laget en liten knekk. For plutselig var det lite som fungerte og det ble mange hengehoder å se. Laget kom seg aldri inn igjen og settet gikk til Bosnia.

I det neste settet var imidlertid laget tilbake på sporet igjen. Andreas Takvam fortsatte å terrorisere motstanderne fra sin midtposisjon etter solide servemottak fra Tvinde, Mathias Loftesnes og libero Yngve Sundfjord. Opplegger Kåre Helvik Morken fordelte til angriperne intelligent og godt og satte dem opp på gunstigste måte. På diagonalplass utgjorde Jonas Kvalen hele tiden en trussel slik at den bosniske blokken alltid hadde angripere langs hele nettet som de måtte passe på. To solide sett avsluttet settet fra norsk side etter at både Loftesnes og Bjelland hadde vist servestyrke.

Du kan lese referat fra kampen hos CEV, med blant annet intervju med trener Scott Olsen og lagkaptein Morken, her.

DataVolley-statistikk finner du her. Den viser blant annet en jevn poengfordeling i det norske laget.

Den andre kampen i puljen i Kecskemet i Ungarn ga seier til hjemmelaget med 3-0 over Sveits. Sveits er Norges motstander i morgen, og det norske laget ser muligheter til å gå seirende ut av også den kampen om de greier å hente ut det beste fra dagens kamp og samtidig forbedre noen momenter.

Legg igjen en kommentar