Publiserte artikler

Norge på plass i Kecskemét

Norge og Padova etter kampen i går

Etter en tidlig avreise fra Napoli til Budapest, og en times busstur derfra, er det norske herrelandslaget nå på plass i Kecskemét i Ungarn der det skal spille første runde i kvalifiseringen til EM i 2015. Fire lag spiller alle mot alle i Ungarn, og Norges motstandere er i rekkefølge Bosnia & Herzegovina i morgen kl. 15:30, Sveits lørdag kl. 14:00, før turneringen for Norges del avsluttes mot vertene søndag kl. 17:30.

I alt tre firelagspuljer spiller første runde i EM. For å gå til andre runde, der en del høyt rankete lag er forhåndskvalifisert, må Norge enten vinne sin pulje eller bli en av de to beste toerne. Går Norge videre, blir det to nye helger med kamper mot tre motstandere i løpet av mai. En solid utfordring for det norske laget.

Laget har hatt fine forberedelser til turneringen ved å trene og spille kamper mot Serie A1-laget Tonazzo Padova. De siste treningene og den siste treningskampen foregikk i klubbens egen hall, PalaFabris, en topphall der det har gått kamper i Champions League. Hallen er forøvrig gitt til volleyballklubben av Padova kommune. Det norsle laget spilte ellers en solid siste kamp. Siden laget hadde noen timer foran seg i buss til Milano, var det avtalt at det skulle spilles tre sett uansett. Resultatet ble 2-1 (19-25, 25-22, 26-24) til Norge.

Dessverre er Rune Berg blitt skadet i løpet av samlingen og han må derfor stå over turneringen. Det norske laget ser da slik ut:
Jon Arnesen, NTNUI
Kristian Mjelde Bjelland, Nyborg
Vetle Hylland, Nyborg
Jon Moberg Jarning, Nyborg
Jonas Kvalen, Førde
Lars Magnus Kaasa, Førde
Mathias Loftesnes, Euphony Asse-Lennik (BEL)
Kåre Helvik Morken, Nyborg
Ørjan Siljander, Nyborg
Yngve Sundfjord, Nyborg
Andreas Takvam, Nyborg
Lars Fredrik Tvinde, Førde

Scott Robert Olsen er lagets trener, Ivar Bakken assistenttrener, Geir Opseth er Team Manager, Yngve Myhre fysioterapeut og Cato Seljevold statstiker og scout man.

Resultatene kan du følge på CEVs sider her, en artkkel om det ungarske laget og deres stjernespiller Peter Veres her.

 

Legg igjen en kommentar