Publiserte artikler

Tung start

Bjarne Nikolai Huus (4) og Kristoffer Østvik forsøker å blokkere et spansk angrep. Foto: CEV

Etter to kamper hver på de to norske juniorlagene som spiller andre runde i EM, er det ikke blitt en eneste settseier. Dermed er puljeseier og direkteplass i sluttspillet utenfor rekkevidde for begge lagene, og de må sette sitt håp til å bli toer i puljen, eller beste treer, og dermed få en ekstrasjanse i tredje runde som spilles i juli. Andreplassen vil også være vanskelig, og er avhengig av at dagens andre puljekamper går de norske lagenes vei. Så da gjelder det å mobilisere til den siste puljekampen i morgen der guttene i U20 møter Danmark, mens jentenes U19 skal spille mot Portugal.

Det kanskje mest skuffende så langt var at guttene i går ikke greide å slå puljearrangør Romania. Spania må regnes som puljens beste lag, derfor var seier, eller i hvert fall settgevinster, viktig mot rumenerne. Men selv om Norge hang godt med i to av de tre settene, vant Romania 25-22, 25-7, 25-21. Du kan lese CEVs reportasje her. Statistikk fra DataVolley ser du her, og den antyder at Norge ikke fikk utnyttet sine normalt sterke midtspillere så mye som ønsket.

I dagens kamp mot Spania ble uttellingen i midten klart bedre, da var det på den annen side kantspillerne som slet med uttellingen. Se statistikken her. Spanias seierssifre ble 25-20, 25-18, 25-21, altså ingen overkjøring.

Jentene er havnet i en tøff pulje i Kroatia, og fikk merke at det ikke er lette kamper i slike mesterskap. Etter en kamp der jentene gjorde for mange feil, vant Kroatia til slutt 25-16, 25-10, 25-14. Les CEVs referat her og se statistikken her. En angrepsuttelling på 25 % kill, der Norge blir blokket ned 11 ganger, blir for spedt i en slik sammenheng.

Jentene hadde hevet seg betraktelig til dagens kamp mot Tyrkia, men dessverre holdt det ikke helt. 25-21, 25-20, 25-18 ble det til tyrkerne til slutt. DataVolley her.

I morgen spiller jentene mot Portugal kl. 17:00, guttene møter Danmark kl. 15:30.

Legg igjen en kommentar