Publiserte artikler

Sølv til Aleksandersen

Årets polske kvinnemestere, Chemic Police. Foto: siatka.org

Tore Aleksandersen og hans assistent Martin Wathne Frydnes har trent laget Impel Wrocław fram til finalen i det polske mesterskapet for kvinner, blant annet etter å ha slått ut fjorårsmesterne Trefl Sopot i semifinalen med 3-1 i kamper. I finalen har de imidlertid måttet gi tapt for KPS Chemik Police, som også vant grunnserien. Chemik Police vant 3-0 i kamper i finalen, den siste ble vunnet i Wrocław i går med 3-0 (25-16, 25-19, 25-23).

Uansett om det ikke ble polsk mesterskap, har det likevel vært en stor framgang fra de to norske kom inn og stoppet nedgangen laget hadde i fjor. Fra et mulig nedrykk tok de laget til en femteplass, og oppturen har altså gitt sølv i år, noe som trolig gir plass i Champions League neste sesong. Vinnerlaget var forøvrig nye i den øverste serien, Orlen-liga, i år, men har hanket inn en drøss stjernespillere, noe som ga resultat allerede første året.

De polske mennene er ikke ferdige med sine finaler. Finalister er fjorårsmesterne Asseco Resovia Rzeszów og PGE Skra Bełchatów. Skra leder 2-0 i kamper, begge vunnet på bortebane. Den tredje finalekampen går søndag, og Skra kan da avgjøre hjemme.

Legg igjen en kommentar