Publiserte artikler

Det ville seg ikke

Janne Kongshavn blokker Samalikova i vinnerkampen. Foto: FIVB

Heller ikke de tre norske lagene som deltar i kvinneklassen i sandvolleyballturneringen Fuzhou Open i Kina lyktes i å kvalifisere seg til hovedrunden. Vilde Solvoll og Benedicte Maaseide ble slått ut allerede i første runde etter å ha tapt 0-2 (16-21, 18-21) mot Whitaker-MacTavish fra Canada. De to andre lagene vant begge sine kamper i første runde. Cindy Treland-Janne Pedersen slo Zolnercikova-Jakubsova fra Tsjekkia klart 2-0 (21-13, 21-8), mens Janne Kongshavn Hordvik-Victoria Faye Kjøberg hadde like små problemer med å slå Samalikova-Varassova fra Kasakhstan 2-0 (21-14, 21-9).

Men i den avgjørende kampen var det dessverre stopp for de to lagene. Treland-Pedersen var nærmest, de tapte først i avgjørende sett for kvalifiseringens fjerdeseedete Revuelta-Candelas fra Mexico. Settsifrene ble 16-21, 21-17, 4-15. Kongshavn-Kjølberg fikk det tyngre mot laget som var seedet som nr. 2. Elwin-Iatika fra Vanuatu vant 2-0 (21-13, 21-17).

Dermed drar Treland-Pedersen og Kongshavn-Kjølberg fra Fuzhou med en 33. plass, mens Solvoll-Maaseide ble nr. 41.

De to lagene som kom lengst er påmeldt i Shanghai Grand Slam i neste uke, men etter som de foreløpig står på reservelisten, får vi komme tilbake til hvorvidt det blir deltakelse der.

Kommentarer (1)