Publiserte artikler

FIVB innleder beachsesongen

Tirsdag starter det internasjonale volleyballforbundet FIVB sin sandvolleyballsesong med en Open-turnering. Turneringen går i Kina, i Fuzhou, varer til neste søndag og er for begge kjønn.

Turneringen følges av en Grand Slam i same land, Shanghai Grand Slam. FIVBs turneringer i år følger det samme mønsteret som ble innført i fjor: tjuefire lag er kvalifiserte direkte til hovedrunden. Disse får selskap av åtte lag fra kvalifisering. I kvalifiseringsturneringen deltar maksimalt trettito lag. De trettito lagene som til slutt utgjør hovedrunden deles opp i åtte firelagsgrupper som spiller alle mot alle. De tre beste i hver gruppe går videre til singel eliminasjon.

Norge har meldt på i alt fem lag til Fuzhou Open. Det er Øivind Kongshavn Hordvik-Morten Kvamsdal og Svein Solhaug-Daniel Bergerud i klassen for menn, Cindy Treland-Janne Pedersen, Janne Kongshavn-Victoria Faye Kjøberg og Vilde Solvoll-Benedicte Maaseide i kvinneklassen. Ingen av lagene er foreløpig klare for hovedrunden, men det kan endre seg når opptellingen av lag blir foretatt på de tekniske møtene.

Turneringens hjemmeside finner du her

Kommentarer (1)