Publiserte artikler

Dagens skole-VM

Guttelaget og Serbia etter dagens kamp. Foto:Arvid Wigestrand, TVN

Dagens rapport fra TVNs Arvid Wigestrand i Portugal:

JENTER
Jentene hadde tirsdag morgenkamp mot Tyskland, og første settet startet lovende med en 8-7 ledelse til første tekniske timeout. Toppvolley jentene ble presset mer og mer, både i sevemottak og med en høy blokk fra Tyskland. Jentene klarte ikke å presse i ‘off situasjoner’, og gjorde for mange personlige feil, og tapte første settet 25-15.

I andre settet tar tyskerne kommandoen fra første ball, god seve og høy blokk gjør jentene usikre og de blir mer og mer passive. Tyskerne spiller Toppvolley jentene ut med enkelt og kontant angrepsspill. Tyskerne vinner enkelt 25-14. Gjennomgående i de det øvre sluttspillet er motstanderne balltekniske og har fysikk som overgår Toppvolley jentene. Det er i små perioder at vi er på høyde med deres ferdigheter.

Onsdagens kamp blir kl 1200 (norsk tid) mot Slovakia. Lagene spiller om 15. plass i mesterskapet. Finalen på jentesiden spilles mot Chinese Taipei som slo våre jenter tidligere i sluttspillet.

GUTTER
Guttene møtte skjerpet og klar for kamp mot Serbia. Første settet startet med 8-7 ledelse, og 16-12 ledelse ved teknisk time out’er. I denne fasen var det godt spill, og guttene lyktes med det meste. Sakte men sikkert nærmet Serbia seg, og avslører mer og mer svakhetene – først og fremst mangel på blokkspill. På stillingen 23-23 gjør guttene en angrepsfeil, i tillegg gjør Serbia en påfølgende god blokk – tap 23-25.

Andre settet fører Toppvolleyguttene til midt i settet, og Serbia overtar først på stillingen på 13-12. Serbia opparbeider seg en to poengsledelse, men på stillingen 22-20 utlignes dette med to serveess. Igjen avsløres svakhetene, Serbia holder hodet ‘kaldt’, og vinner settet 25-22.

Alt i alt en tett og god kamp. Guttene spiller på sitt nivå, men i avgjørende strekker ikke ferdighetene til.

Ny kamp onsdag kl 1200 (norsk tid) mot Tyskland om 19. plass. Puljemotstander Polen (tap 2-0) spiller finalen mot Chinese Taipei.

Ellers ble dagen – for de fleste – benyttet til avslapping og felles middag.

 

Legg igjen en kommentar