Publiserte artikler

Mer fra Portugal

Små norske supportere. Foto:TVN

Her kommer en ny rapport fra Arvid Wigestrand om Toppvolleys innsatser i skole-VM i Portugal.

JENTER
Fredagens første kamp mot Bulgaria ble vunnet 2-0 (25-22 og 25-21). Igjen redder en god serve jentene, samtidig som servemottak er forbedret fra tidligere kamper, gjør dette Toppvolley til et bedre lag enn Bulgaria. 1. settet er jevnt, men med to serveess og et godt servepress fra stillingen 21-22, gjør settseiren god men knapp. 2. settet fører jentene fra første ball, og leder hele 19-11. Nesten utrolig nok blir det igjen nerve i kampen, først og fremst med bakgrunn i eget rot, uklar ansvarsdeling og ubesluttsomhet. Jentene samler seg imidlertid tidsnok og vinner settet og kampen.

Tross en helt klar seier til Brasil over Toppvolley i fredagens andre kamp med 25-12 og 25-12, viste de i perioder sitt beste spill hittil. Det er ennå bare i små perioder jentene klarer å følge med de fysiske og tekniske jentene fra Brasil, og de mindre gode periodene straffet seg hardt.

 

Jentene ble nummer to i puljen og spiller nå om plasseringene 1 – 16. I sin kamp lørdag 12.4 møter de Chinese Taipei som vant sin gruppe. Kampen starter kl 1000 norsk tid.

 

GUTTER

 

Guttene spiller sin første kamp fredag mot Iran, og er aldri i nærheten av settseier i 1. settet. De storvokste Iranerne dominerer alle spillets faser og kontrollerer settet og vinner  25-15. 2, settet starter bedre og første tekniske timeout er på 7-8. Iran fører settet, og små gode perioder gjør at vi følger, men hele tiden på avstand fra de fysisk sterke iranske spillerne. En sterk innspurt fra iran gjør at Toppvolleyguttene taper også 2. settet 25-18.

 

Fredagens andre kamp for guttene ble tap 2-0 (25-17 og 25-21) for Polen. I begge settene tok de polske guttene føringen og styrte kampen. En kraftfull hoppserve, samt stor dominans i angrep og blokk gjorde at Toppvolleyguttene sjelden fikk vist sine ferdigheter. Et snev av håp ble tent i andre settet da de sakte og sikkert nærmet seg Polen, men på stillingen 22-21 til Polen tok de fire poeng på rad, og vant kampen 2-0.

 

Med det resultatet endte guttene på tredjeplass i gruppen og spiller B sluttspill. De har spillefri lørdag 12.4, og skal benytte dagen til trening.

 

Legg igjen en kommentar