Publiserte artikler

NM U19 avgjøres

Andre dag av NM U19 i Haukelandshallen i Bergen er over og spillerne gjør seg i skrivende stund fine for å gå på NM-bankett på NM-hotellet Scandic Bergen City. I morgen gjenstår en kamp for hvert lag, og de er alle kamper som gir den avsluttende plasseringen fra første til sekstendeplass. Begge de to klassene i mesterskapet er fullt besatt, seksten i hver.

Dagen har inneholdt mange spennende kamper, og størst spenning har det naturlig nok vært knyttet til hvem som ville gå til finalene. I den ene semifinalen for gutter vant Rosslvoll relativt greit sin kamp mot BK Tromsø med 2-0 (25-16, 25-16), mens Førde måtte slite mer for sine 2-0 (25-23, 25-20) mot Spirit Lørenskog. Dermed er det se samme finalistene som i fjor i gutteklassen.

Hos jentene var Øksil fullstendig overlegne mot Flint og vant 2-0 (25-6, 25-9), mens den store spenningen kom i den andre jentesemifinalen. Der så Hana ut til å gå til finalen da de ledet 13-9 i avgjørende sett mot fjorårsvinner Sortland. Men jentene fra Vesterålen ville det annerledes og tok en ny finaleplass med 18-25, 25-20, 15-13, mens fjorårets sølvmedaljevinner må nøye seg med bronsefinale.

Noen av semifinalistene fikk også en forsmak på hvordan livet som elitespiller kan arte seg. Mesterskapet fikk nemlig besøk av Antidoping Norge som testet en del spillere.

Du finner dagens resultater i jenteklassen her, guttenes her. På arrangøren Nyborgs facebooksider finner du mye stoff, video og bilder fra mesterskapet. Se her.

Legg igjen en kommentar