Publiserte artikler

Europacupavgjørelser

Vil Ivan Miljkovic og Fenerbahce bli for sterke for Latina? Foto: CEV

I dag blir tre av de fire gjenstående europacupvinnerne denne sesongen funnet. De avgjørende finalekampene i CEV-cupen for begge kjønn og Challenge Cup for menn blir spilt, og på bakgrunn av resultatet fra den første finalekampen som ble spilt tidligere i uken, avgjør det sammenlagte resultatet hvem som blir cupmester. Resultatene 3-0 og 3-1 gir 3 poeng til seirende lag og 0 til taperlaget, mens 3-2 gir 2 poeng til vinneren, 1 til taperen, som i den norske serien. Flest poeng sammenlagt gir totalseier, står lagene likt i poeng, må det spilles et golden set til 15 poeng der det hele avgjøres.

Best utgangspunkt av de åtte finalistene har Guberniya Nizhniy Novgorod fra Russland. De kommer til Paris for å møte Paris Volley i CEV-cupen kl. 20:00 med 3-0 i bagasjen fra hjemmekampen. Alle de tre andre finalekampene endte 3-2, så der blir det spenning til siste slutt. Disse kampene spilles slik, med resultatet fra første kamp i parentes:
CEV-cupen kvinner: I dag kl. 19:00 Fenerbahce SK. Istanbul – Uralochka-NTMK Ekaterinburg (3-2)
Challenge Cup menn: I dag kl. 15:30 Fenerbahce Grundig Istanbul – Andreoli Latina (2-3)
Challenge Cup kvinner: I morgen kl. 18:00 Besiktas Istanbul – Zarechie Odintsovo (2-3)

Med andre ord går tre av de fire finalekampene i Istanbul, så Tyrkia viser at klubbvolleyballen i landet virkelig er på frammarsj, når vi i tillegg vet at tyrkiske lag ble nr. 2 i final four i begge Champions League. Alle helgens finaler vises forøvrig på laola1.tv, se her.

Legg igjen en kommentar