Publiserte artikler

Fransk stjerne med norsk pass

Christina Bauer i blokk til høyre forrige sesong da hun var kaptein på Italias beste lag, Yamamay Busto Arsizio. Foto: Frode Andersen

Eivind André Pettersen, journalist i Fanaposten og volleyballprofil, har skrevet en artikkel i Bergens Tidende og på volleyball.no om den franske volleyballspilleren Christina Bauer, relativt ukjent i Norge, men desto større stjerne i Frankrike, Italia og Tyrkia, der hun har spilt. Det spesielle med Christina er at hun har både norsk og fransk pass etter som hun er født i Norge med fransk far og norsk mor. Men hun var bare et par år gammel da familien flyttet fra Fyllingsdalen i Bergen og slo seg ned i Mulhouse i Frankrike. Det var også i Mulhouse Christina fikk sin opplæring i volleyball.

Christina er svært aktuell i disse dager da det tyrkiske laget hennes, Fenerbahce Istanbul, spiller finale i CEV-cupen mot Uralochka-NTMK Ekaterinburg. Den første finalekampen ble spilt i Ekaterinburg onsdag og endte med seier 3-2 (25-16, 25-17, 20-25, 23-25, 15-9) til Christina og hennes tyrkiske lag. Den andre og avgjørende kampen spilles i Istanbul i morgen kl. 19:00. Den vil bli vist på laola1.tv, se her.

Eivinds artikkel på volleyball.no leser du her.

Legg igjen en kommentar