Publiserte artikler

Dommerpensjonister

Tim Kaaber, snart "pensjonist"

I år fyller tre skandinaviske dommerprofiler 55 år. Og selv om de ellers er i sin beste alder, har de dermed nådd den grensen hvor de ikke lenger får tildelt internasjonale dommeroppdrag. De kan fortsatt dømme i sine hjemlige serier, men det er kanskje ikke like attraktivt lenger når det internasjonale krydderet mangler. De tre dommerne er Hans Almkvist fra Sverige, Aage Christensen fra Danmark og vår egen Tim Kaaber.

Og at de blir verdsatt som internasjonale dommere, viser det faktum at alle har fått toppoppdrag denne våren. Både Hasse og Aage har dømt finaler i europacupene, Hasse sist onsdag i CEV-cupen for kvinner da han var i Ekaterinburg i Russland og dømte hjemmelaget mot tyrkiske Fenerbahce, forøvrig med Christina Bauer på laget, en kamp som endte 3-2 til gjestene. Aage var også i Russland der han i går dømte finalen for kvinner i Challenge Cup mellom Zarechie Odintsovo og Besiktas Istanbul, også det en 3-2-kamp, men denne gang med seier til hjemmelaget.

Tims seneste internasjonale oppdrag var også i europacupen. I februar dømte han semifinalen i CEV-cupen for menn mellom Paris Volley og Tomis Constanta. Også her ble det 3-2, og her var det bortelaget som seiret. Den andre semifinalekampen ga forøvrig 3-2 til Paris, og de tok seg så videre til finalen i golden set.

Les det svenske forbundets omtale av Hans Almkvists finalekamp her og her, det danske forbundets av Aage Christensens her. Vi kommer tilbake med NVBFs omtale av Tim Kaabers internasjonale avgang når den kommer. For alle de tre dommerne har fortsatt noen internasjonale oppdrag før pensjonsalderen er nådd. Blant annet skal Aage dømme andre runde i EM-kvalifiseringen for kvinner, Hasse skal dømme i European League for kvinner og Tim skal dømme andre runde i EM-kvalifiseringen for menn.

 

Kommentarer (1)