Publiserte artikler

Italiensk grunnserie ferdig

Piacencas Vettori forsøker å overvinne Maceratas blokk med Zaytsev, Stankovic og Kovar. Foto: lubevolley.it

Søndag ble grunnserien i A1 for menn i Italia spilt ferdig. De som laget kampoppsettet før sesongen var heldig med dette, avgjørelsen om hvem som ville gå til topps ble nemlig avgjort i en direkte kamp mellom de som lå som nr. 1 og 2 før siste runde. Copra Elior Piacenza ledet med ett poeng på Cucine Lube Banca Marche Macerata, og ingen andre kunne ta igjen disse. Vinneren ville dermed toppe tabellen, og etter mange tilbakeslag i det siste, greide Macerata å slå Piacenza klart med 3-0 (25-14, 25-20, 25-20), og dermed blir det Macerata som i teorien vil få det lettest i sluttspillet som vil føre fram til kåring av den italienske mesteren.

Sluttspillet avgjøres nå med kvartfinaler, semifinaler og finaler. Kvartfinalene spilles best av tre kamper, semifinalene og finalen i best av fem. Siste mulige finaledato er 11. mai, så det er ennå langt fram før den italienske mesteren er funnet. I kvartfinalene, som innledes kommende torsdag, møter nr. 1 i grunnserien nr. 8, nr. 2 møter nr. 7, osv. Det har gitt følgende oppsett (grunnserieplassering i parentes):
Cucine Lube Banca Marche Macerata (1) – Calzedonia Verona (8)
Diatec Trentino (4) – Casa Modena (5)
Copra Elior Piacenza (2) – Altotevere Città Castello (7)
Sir Safety Perugia (3) – Bre Lannutti Cuneo (6)

Siden Italia har fem europacupplasser, vil det også være et sluttspill om den femte plassen. De fire tapende kvartfinalistene møter først hvert sitt av de fire siste lagene etter grunnserien. Deretter er det semifinale og finale før laget som får spille i Challenge Cup er funnet. Det spilles her i best av to kamper med eventuelt et golden set.

Tolv lag har deltatt i A1 i år, og siden det i utgangspunktet skal delta fjorten, rykker ingen ned. Tonazzo Padova er klar for opprykk etter å ha vunnet A2. Det siste laget blir funnet i playoff mellom de resterende lagene fra A2.

Legg igjen en kommentar