Publiserte artikler

Belgorod vant Champions League

Vinnerne fra Belgorod. Foto: CEV

Det ble russiske Belogorie Belgorod med den 217 cm høye midtspilleren og olympiamesteren for Russland, Dmitriy Muserskiy, og tysk-ungarske Gerog (György) Grozer i spissen  som gikk til topps i 2014 CEV DenizBank Volleyball Champions League. Med det tok laget sin tredje seier i Champions League, de to foregående så langt tilbake som i 2003 og 2004. Dermed kopierte de italienske Diatec Trentino som vant tre på rad fra sesongen 2008/2009. Og da med en av de som spilte på gårsdagens finalemotstander alle tre gangene, nemlig Matey Kaziyski. Samt treneren Radostan Stoytchev, som før sesongen hadde gått til de grønnere beitemarkene hos Halkbank Ankara og tatt med seg Kaziyski og tre andre spillere fra Trentino.

Det var imidlertid ikke nok mot russisk kraft. Belgorod hadde flere ess, flere blokker og bedre angrepskill og vant 3-1 (25-18, 21-25, 25-16, 27-25) foran 7.000 tilskuere i Baskent Volleyballhall. Du kan lese mer om kampen her. Bronsefinalen ble vunnet av Jastrzebski Wegiel fra Polen. De slo russiske Zenit Kazan 3-1 (25-21, 20-25, 25-17, 25-23). Om du ikke hadde anledning til å se kampene live i går, ligger de fortsatt tilgjengelig hos laola1.tv.

De individuelle utmerkelsene ble fordelt slik:
MVP: Sergey Tetyukhin (RUS/Belogorie Belgorod)
Flest poeng: Michal Lasko (ITA/Jastrzebski Wegiel)
Beste angriper: Maxim Mikhaylov (RUS/Zenit Kazan)
Beste server: Emre Batur (TUR/Halkbank Ankara)
Beste blokker: Dmitriy Muserskiy (RUS/Belogorie Belgorod)
Beste mottaker: Matey Kaziyski (BUL/Halkbank Ankara)
Beste opplegger: Raphael Vieira de Oliveira (BRA/Halkbank Ankara)
Beste libero: Damian Wojtaszek (POL/Jastrzebski Wegiel)
Fair Play Award: Alexander Volkov (RUS/Zenit KAZAN)

Legg igjen en kommentar