Publiserte artikler

Continental Cup trukket

Den første utgaven av Continental Cup ble gjennomført i forkant av OL i 2012 og førte som kjent til at Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr fikk en plass i sandvolleyballturneringen i London. Til OL i Rio 2016 vil det bli nye muligheter til å kvalifisere seg på denne måten. Fra Europa vil i alt tre lag kunne komme med på i løpet av fire turneringsrunder samt semifinale og finale og en ekstra mulighet i en interkontinental runde. I går trakk CEV den første av de fire rundene i CEV Beach Volleyball Continental Cup. I alt var 44 land påmeldt til turneringen, 42 av disse med lag av begge kjønn, noe som er en øking fra forrige gangs 32. Åtte land i hver klasse har gått direkte til tredje runde i kraft av CEVs nasjonsranking pr. 31. desember 2013. Hos mennene er det Nederland, Polen, Italia, Tyskland, Latvia, Spania, Østerrike og Russland, hos kvinnene Tyskland, Nederland, Østerrike, Italia, Russland, Sveits, Tsjekkia og Spania.

De resterende landene ble delt i to soner og seedet etter en kombinasjon av geografi og ranking. I hver sone er det fire puljer med fire eller fem lag i hver, stort sett med lag av begge kjønn. Trekningen av første runde ga følgende utfall:
Sone A
Pulje A
: Frankrike, Portugal, Ungarn og Island (27.-29. juni i Portugal)
Pulje B: Norge, Slovenia, Belgia, Nord-Irland og Skottland 14.-15. juni i Slovenia)
Pulje C: Tsjekkia (menn)/Polen (kvinner), Danmark, Kroatia og Luxembourg (27.-29. juni i Kroatia)
Pulje D: Sveits (menn)/Sverige (kvinner), Slovakia, England og Irland (i England, dato bestemmes senere)

Sone B
Pulje E
: Hellas, Hviterussland, Romania og San Marino (menn)/Malta (kvinner) (21.-22. juni i Hellas)
Pulje F: Litauen, Estland, Moldova (menn)/Latvia (kvinner), Kypros og Bosnia og Herzegovina (28.-29. juni i Litauen)
Pulje G: Finland, Serbia, Bulgaria og Albania (21.-22. juni i Bulgaria)
Pulje H: Ukraina, Tyrkia, Israel og Aserbajdsjan (21.-22. juni i Aserbajdsjan)

Nr. 1 og 2 i hver av disse puljene vil gå direkte til tredje runde som skal avvikles 2015. De resterende får en ny mulighet til å gå videre ved å spille andre runde i august/september i år. Fra tredje runde går åtte lag direkte til semifinale i 2016 og seksten som går til fjerde runde i 2015 der åtte ekstra lag kvalifiserer seg til semifinalen. Herfra går åtte lag i hver klasse til finale, og finalevinnerne får OL-plass, mens nr. 2 og 3 får en ekstra mulighet til OL-plass i en interkontinental finalerunde.

Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar