Publiserte artikler

Semifinalistene klare

Tore Aleksandersen klar for europacupsemifinale

Tore og Martin greide det, Mathias greide det ikke. Det vil si å gå til en semifinale i en av europacupene. Mathias Loftesnes og hans belgiske lag Euphony Asse-Lennik hadde det beste utgangspunktet etter som de hadde vunnet 3-2 på hjemmebane i den første kampen mot Istanbul BBSK. Men i Haldun Alagas Sports Complex ble det tyrkiske laget for sterkt og vant 3-0 (25-20, 25-23, 25-18). Så med 4 poeng totalt mot Lenniks 3, gikk Istanbul til semifinalen. Dessverre er ikke Mathias helt restiruert etter sin skade, så det ble bare et kort innhopp på ham i kampen.

Impel Wrocław fra Polen, med Tore Aleksandersen og Martin Wathne Frydnes som trenere, hadde tapt sin første kamp borte 2-3 mot Stod Volleys beseirere Saint-Cloud Paris Stade Français. Men på hjemmebane snudde også de oppgjøret i sin favør og vant 3-1 (25-18, 25-21, 15-25, 25-16). Så dermed er Norge representert i en europacupsemifinale. I semifinalen møter Impel Wrocław et tyrkisk lag, Besiktas Istanbul. Disse tok seg videre på golden set mot Rocheville Le Cannet fra Frankrike. Wrocław starter med hjemmekamp i uke 9, bortekamp uken etter. Den andre semifinalen går mellom Zarechie Odintsovo fra Russland og ASPTT Mulhouse fra Frankrike.

Mennenes semifinaler spilles slik:
Andreola Latina, Italia mot Istanbul SSBK, Tyrkia
Fenerbahçe Grundig Istanbul, Tyrkia mot Nantes Rezé Métropole, Frankrike

Disse semifinalene går i Challenge Cup.

I den gjeveste cupen, Champions League, går denne ukens vinnere til final four, der arrangørlagene allerede er klare. Hos mennene går final four i Ankara 22.-23. mars med Halkbank som arrangør. Hos kvinnene er Rabita Baku arrangørlag. Her går final four 15.-16. mars. Disse lagene er i tillegg klare:
Kvinner
Eczacibasi VitrA Istanbul, Tyrkia
Dynamo Kazan, Russland
VakifBank Istanbul, Tyrkia
Menn
Belogorie Belgorod, Russland
Zenit Kazan, Russland
Jastrzebski Wegiel, Polen

CEV-cupen har semifinaler borte og hjemme som i Challenge Cup. Disse spilles i uke 9 og 10 og følgende lag er klare:
Kvinner
Fenerbahce SK. Istanbul, Tyrkia
Dresdner SC, Tyskland
Uralochka-NTMK Ekaterinburg, Russland
Azeryol Baku, Aserbajdsjan
Menn
Tomis Constanta, Romania
Paris Volley, Frankrike
PGE Skra Bełchatów, Polen
Guberniya Nizhniy  Novgorod, Russland

Du finner alle resultater, reportasjer og trekninger på CEVs hjemmeside.

Kommentarer (2)