Publiserte artikler

Norsklagene videre

Mathias Loftesnes, nr. 14, jubler for kvartfinale. Foto: Asse-Lennik

Tim Kaaber fikk oppleve å dømme et golden set da han i går var førstedommer i europacupkampen i Challenge Cup mellom Euphony Asse-Lennik fra Belgia, med sogndølen Mathias Loftesnes på laget, og Ethnikos Alexandroupolis fra Hellas. I den første kampen i åttendedelsfinalen i Hellas vant grekerne 3-0. Det belgiske laget var derfor tvunget til å vinne minst 3-1 for å få muligheten til å spille et golden set og gå videre ved å vinne dette. Og det var nettopp dette som skjedde i Sportcomplex Molenbos i går. Asse-Lennik vant først 3-1 (25-21, 27-29, 25-16, 25-19), før avansementet til kvartfinalen ble sikret med seier 15-12 i golden set. I kvartfinalen skal Asse-Lennik møte Istanbul BBSK. Belgierne spiller hjemmekamp først, kampdato er 5. februar.

Det ble et mindre dramatisk avansement for Tore Aleksandersen og assistent Martin Wathne Frydnes og laget deres Impel Wroclaw i kvinnenes Challenge Cup. Etter 3-0 borte, var de også store favoritter hjemme mot Hermes Osteende fra Belgia. Og 3-0 (25-20, 25-17, 25-12) ble det også hjemme. Motstander i kvartfinalen blir laget som slo ut Stod Volley i forrige runde, Saint-Cloud Paris SF. Det franske laget har hjemmekamp først.

Resultatene fra Challenge Cup finner du her.

Legg igjen en kommentar