Publiserte artikler

Spennende herrefinale

Stods kanskje viktigste spiller, Aleksandra Szymanska, er klar til å blokkere det Elise Sandanger velger å legge. Foto: Raymond Wardenær

Martin Støyten blir for en gangs skyld blokket ned av fra venstre Jonas Kvalen, Vasile Afloarei og Bjarne Nikolai Huus. Foto: Raymond Wardenær

Det ble en flott ramme rundt NM-finalene som ble spilt i Domus Athletica i Oslo i går. Over 1000 tilskuere på tribunene. direkte TV-overføring på TV2 Sportskanalen med Eivind Andre Pettersen, Marit Erlandsen og Geir Sindre Eithun som kommentatorer, og volleyball som til tider holdt høy klasse, viste at norsk volleyball absolutt er et produkt som lar seg selge.

De to finalekampene hadde imidlertid helt forskjellig karakter. Stod Volley, med åtte nasjoner representert blant spillere og trenere, hadde føringen fra start til slutt i kvinnenes finale. Bare unntaksvis lot de Oslo Volley nærme seg i et par av settene, men når det gjaldt, kunne enten en av deres solide angripere avgjøre ballvekslingen, eller de satte et serveess. Stort servepress ga også Stod de situasjonene de trengte for enten å vinne ballen i blokk eller i overgangsspillet. Stods maktdemonstrasjon ga fortjent Nord-Trøndelag den første kongepokalen i volleyball noen sinne med 25-23, 25-21, 25-12 i de tre settene som ble spilt. Du kan lese mer i Trønder-Avisa her, hos NRK her og hos NVBF her. Poengliga fra kampen finner du her.

Mennenes finale mellom favorittene Førde VBK og BK Tromsø så i to sett ut til å utvikle seg som kvinnefinalen. Tromsø slet både med serve og mottak, og flere av spillerne så ut til å være sterkt preget av stundens alvor. Lenge var det bare Martin Støyten som kunne matche Førdes angripere, men han ble sørgelig alene mot overmakten. Men da tredje sett begynte så det ut til at Tromsøspillerne hadde innsett at det egentlig ikke var så farlig å spille finale. De fant en fornuftigere servetaktikk, og med dårligere mottak på Førdes side, måtte opplegger Bendik Huus løpe mer, noe som ga mer forutsigbare angrepssituasjoner å løse for Tromsøblokken. Dermed ble det ikke så lett for Førdes diagonalspiller Jonas Kvalen. Innledningsvis slo han inn alt han fikk, men etter hvert ble han både stoppet og tvunget til å gjøre feil. Med økende suksess slapp Tromsø seg mer og mer løs, mens frustrasjonen begynte å bre seg på Førdes side. Med Tromsøseier både i tredje og fjerde sett var det klart for et avgjørende sett. Og som Tromsøs assistenttrener Terje Øvergård sa på TV: det er de tøffeste som avgjør femte sett. Og avslutningsballen var kanskje gjort av en tøffing. I hvert fall ble et vanskelig servemottak sendt videre fra opplegger Robin Bergheim ned i hjørnet i posisjon 5 med det som tidligere i kampen kanskje ville blitt avblåst for føring. I hjørnet sto en Førdespiller som i stedet for å ta ballen, håpet den skulle gå ut. Det gjorde den ikke, og dermed var Tromsøs niende kongepokal brakt i havn etter en snuoperasjon det står respekt av. Settsifrene ble 16-25, 21-25, 25-20, 25-17, 25-13.

Du kan lese artikkel hos NVBF her, hos NRK her, websending i iTromsø her, artikler i samme avis her og her, websending i avisa Nordlys her og her, artikkel i samme avis her og her. Se også artikkel hos NRK Sogn og Fjordane her, artikkel i Firda her. Poengliga fra kampen er her.

Legg igjen en kommentar