Publiserte artikler

Danske cupfinaler

Glade cupvinnere fra Marienlyst. Lars Ivar Henriksen nr. 4 fra høyre bakerst. Foto: Marienlyst

Også i Danmark ble det i går spilt cupfinaler, eller pokalfinaler, som det heter der. Vinnerne blir ikke danske mestere, men det er likevel gjevt å vinne den danske pokalen. To norske var også i sving i går. Lars Ivar Henriksen og Joakim Larsen sto på hver sin side av nettet da mennenes finale ble blåst i gang. De spiller for henholdsvis Marienlyst og Gentofte. Lars Ivar kan være mest fornøyd med dagen. Hans lag vant 3-1 (25-27, 25-22, 25-17, 25-20), og Marienlyst vant dermed pokalfinalen for fjerde gang på rad, og det skjedde i den syvende finalen på rad. Gentofte er også en gjenganger i disse finalene. De spilte sin femte på ni år. Vi er litt usikre på hvor mange finaler Lars Ivar nå har vunnet med Marienlyst, men dette var i hvert fall ikke hans første.

I kvinneklassen skulle Holte, som var i sin sjette finale på rad, forsøke å forsvare tittelen mot et debuterende finalelag, Frederiksberg. Det klarte de utmerket med 3-0 (25-16, 25-14, 25-20) og vant dermed sin tolvte finale. Du kan lese mer om finalene, som ble spilt foran 1.500 tilskuere i Odense Idrætshal, her hos det danske forbundet. Marienlysts hjemmeside finner du her, Holtes her.

Om to uker får vi se hvordan norsk volleyball står seg mot dansk. Da skal de norske cupfinalistene Stod og Oslo møte Holte, samt svenske Gislaved, i sluttspillet i NCC. Og Marienlyst skal arrangere mennenes sluttspill i Odense, der Nyborg er det norske innslaget.

Legg igjen en kommentar