Publiserte artikler

Hvor havner kongepokalene

I morgen er det volleyballens festdag i Norge med finalene i NM for seniorene kombinert med NM for regionslag og møteaktiviteter, inklusive bankett, i flere fora der det er naturlig at volleyballfolk møtes. Men selve hovedfesten er finalene i Domus Athletica. Det er ventet stort innrykk fra supporterne, og mange andre volleyballinteresserte vil nok også ta turen til hallen. Kampene blir vist direkte på TV2 Sport og TV2 Sumo, så også de som ikke er i Oslo disse dagene har muligheten til å følge de forhåpentligvis jevne oppgjørene.

Kvinnenes finale går først med kampstart kl. 14:30. Her møtes lagene som har vært de store i Norge de siste par årene, de regjerende mesterne Oslo Volley og laget som viser vei når det gjelder satsing internasjonalt, Stod Volley. Med fjorårets finaletap i minnet, er det nok et revansjelystent Stodlag som stiller i morgen, selv om mange av spillerne fra den gang er skiftet ut. Du kan lese mer på Stods hjemmesider her.

Mennenes finale starter kl. 16:00. Begge lagene har vunnet NM tidigere, BK Tromsø hele åtte ganger, Førde VBK to ganger. Lagene møtte hverandre i finale i 2007. Da vant Førde sin første kongepokal, og laget er nok favoritter også denne gangen, selv om Tromsø har vist gode tendenser utover inneværende sesong. Så får vi se om Førdes supportere vipper kampen i deres favør, du kan lese mer hos NRK Sogn og Fjordane her. Se video i iTromsø her, og artikkel om gårsdagens treningskamp mot Oslo i samme avis her.

Se også presentasjon av lagene på NVBFs nettsider her.

Kommentarer (1)