Publiserte artikler

European League 2014

Det europeiske forbundet CEV har nå offentliggjort European League for dette året. Alle de europeiske landene ble invitert til å delta, også Norge. Atten lag har takket ja til deltakelse, åtte i kvinneklassen og ti i klassen for menn. I motsetning til i fjor, vil ikke de innledende rundene bli avviklet ved at flere lag samles. I stedet vil lagene dra ut og møte ett og samme lag til to kamper. Siden lagene ikke vil møte hverandre både borte og hjemme, vil to av lagene i kvinnenes firelagspuljer få to hjemmeoppgjør, de andre bare ett, mens det hos mennene vil bli to hjemme og to borte.

De innledende rundene vil bli spilt fra 6. juni med final four for kvinnene 18.-19. juli, 19.-20. juli for mennene. Vinnerne av European League vil få mulighet til å gå inn i neste utgave av Grand Prix (kvinner) og World League (menn). Puljene er satt opp slik, lagene er fordelt etter serpentinsystemet:
Menn
Pulje A:
Polen, Hellas, Montenegro, Romania og Aserbajdsjan
Pulje B: Tyrkia, Slovenia, Østerrike, Danmark og Makedonia
Kvinner
Pulje A:
Tyrkia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Slovenia
Pulje B: Tyskland, Polen, Spania og Hellas

Vi merker oss at de polske mennene dermed kommer til å delta både i European League og World League. Det er tydelig at de satser fram mot VM på hjemmebane. Danmark stiller i European League for tredje år på rad. Du kan lese meldingen fra CEV her, dansk kommentar her.

Legg igjen en kommentar