Publiserte artikler

Europacupuke

Etter noen ukers pause er det nå full runde i alle europacupene. I Champions League spilles såkalt playoff 12. Det betyr at de tolv lagene som har kvalifisert seg til denne runden møtes to og to over to kamper. Vinneren går videre til playoff 6, som spilles på samme måte slik at tre nye lag blir eliminert. De tre gjenstående er klare for final four sammen med arrangørlagene, som er henholdsvis Halkbank Ankara i klassen for menn og Rabita Baku i kvinneklassen. Av de seks kampene i kvinneklassen som går denne uken, ble det spilt en i går. Der slo RC Cannes Galatasaray Daikin Istanbul med 3-1. Hos mennene ble det spilt to kamper. De endte slik:
Asseco Resovia Rzeszov-Knack Roeselare 3-1
Noliko Maaseik-Diatec Trentino 1-3
En herrekamp går i dag, de tre siste i morgen. Hos kvinnene går tre i dag, to i morgen. Kampene vises på laola1.tv, se her.

I CEV-cupen spilles såkalte kvartfinaler. Vinnerne av disse vil i neste runde, Challenge Round, møte et lag som ble slått ut av Champions League. Det er altså fire oppgjør i hver av klassene denne uken.

I Challenge Cup, der de norske lagene har deltatt, er det åttendedelsfinaler denne uken. Laget som slo ut Stod i forrige runde, Paris Saint Cloud, vant forøvrig i går mot ZOK Jedinstvo Brcko fra Bosnia & Herzegovina med 3-0.

Om ikke Norge har lag i aksjon denne uken, får i hvert fall norske dommere forsøkt seg. Andreas Myredal er i Finland som andredommer i kampen Tiikerit Kokkola, nykårete finske cupmestere, og Nantes. Dette er i Challenge Cup for menn. Ellen Mari Burheim er andredommer i CEV-kampen for kvinner mellom LP Salo (tapende finsk cupfinalist) og Fenerbache Istanbul.

 

Kommentarer (2)