Publiserte artikler

Finsk framgang

Kokkolan Tiikerit, finske cupmestere. Foto: mestaurusliiga.fi

Det ble spilt cupfinaler i Finland i går, og i begge finalene tapte favorittene. I kvinnefinalen i Vantaan Energia Arena fikk 880 tilskuere se LP Kangasala slå LP Viesti 3-0 (25-23, 25-16, 25-19), mens det var 1720 tilskuere i den samme hallen da Tiikerit Kokkolan slo Vammalan Lentopallo Sastemala (VaLePa) 3-1 (23-25, 28-26, 25-17, 25-22).

Det som ellers opptar finsk volleyball og idrett for tiden, er at herrelandslaget kvalifiserte seg til VM for første gang på 32 år. Alle kampene laget spilte i kvalifiseringen i Slovakia ble sendt direkte på YLE, det finske TV-selskapet, og det var også live dekning på radio og på nettet. Det regnes nå med at minst 1.000 tilhengere vil reise til Polen og følge lagets VM-kamper fra sidelinjen.

Laget får ellers en bra oppkjøring til mesterskapet med deltakelse i World League, der de er i pulje med Australia, Belgia og Canada. Du kan lese mer hos FIVB her.

Kommentarer (1)