Publiserte artikler

Tertnes i Italia

Gode treningsforhold i Itaila. Martin Bjelland og Jonas Langlo i aksjon. Foto: Scott Olsen

Kurek i hvitt og Simon varmer opp med blokkhopp før storkampen. Foto: Scott Olsen

Volleyballgruppen til toppidrettslinjen ved Tertnes Gymnas, plusset på med Førdes Jonas Langlo, har vært på en ukes treningsopphold i Italia. Ledet av landslagstrener og lærer ved gymnaset Scott Olsen har de trent med italienske juniorlag. Jentene fra Tertnes har trent hele uken under Guiseppe og Francesca Bosetti. Francesca er tidligere A1- og italiensk landslagsspiller, og Guiseppe førte Italia til gull i EM junior i 1996. De har to døtre som spiller professionell volleyball, den eldste i A1 Piacenza (så langt ubeseiret i serien) og den andre i Brasil. De er trenere i klubben Orago, som har produsert flere titalls A1- og landslagsspillere.

Guttene trente med juniorlaget til Vero Volley (Monza), som har et seniorlag i øverste del av A2, og med juniorlaget til Piacenza, laget som er nr. 2 i Serie A1 i øyeblikket. Treningsoppholdet ble avsluttet i går kveld med å se toppoppgjøret i serien mellom nr. 1 og 2, Macerata og Piacenza i Piacenza. Det ble en kjempekamp for fulle tribuner , drøyt 4.000 tilskuere, og der hjemmelaget gikk seirende ut med 3-2 (25-21, 25-22, 19-25, 16-25, 20-18). Hjemmelagets opplegger Luciano De Cecco ble kåret til kampens MVP.

Legg igjen en kommentar