Publiserte artikler

Bruno til Italia

Bruninho er klar for Casa Modena. Foto: Casa Modena

Den brasilianske toppklubben RJX fra Rio de Janeiro sliter svært økonomisk. Spillerne har ikke fått utbetalt lønn på flere måneder, og etter hvert har flere spillere forlatt klubben. Mauricio Souza, som var i troppen til sluttspillet i World League sist sommer, har dratt til Halkbank Ankara, mens Thiago Sens har flyttet til Al Jazeera i De Forente Arabiske Emiratene. Det ryktes også at Vissotto og Thiago Alves vurderer andre tilbud. Men den mest spektakulære overgangen er for Brasils landslagskaptein og -opplegger, landslagstrenerens sønn Bruno Rezende, som er klar for spill i Casa Modena, klubben som ligger som nr. 7 i Serie A1 i Italia. Ilddåpen får han allerede i kveld da lagets spiller seriekamp mot Bre Lannutti Cuneo. Fra før har han fått en treningskamp mot A2-laget Itely Modena, som ble vunnet 3-1.

Bruninho, som han kalles, er ellers svært populær i Modena, etter at han spilte der i 2011, så det var stort frammøte av supportere da han kom. Den første treningen hans var kanskje ikke like hyggelig. I en kollisjon med midtspiller Andrea Sala fikk han slått ut to framtenner. De er nå på plass etter tannlegebesøk dagen etter. Ellers får vi jo se om det er Bruninho eller den tyske landslagsoppleggeren Lukas Kampa som får mest spilletid på laget.

For RJX er som ventet situasjonen ikke særlig lystelig. Den siste seriekampen endte med klart tap, så tredjeplassen de har hatt på tabellen vil nok være bare et kjært minne etter hvert. Du kan lese Bruninhos betraktninger før overgangen her.

Legg igjen en kommentar