Publiserte artikler

Svensk Grand Prix

Svedala vant Grand Prix i Sverige. Foto: Robert Boman

Det har vært en stor volleyballhelg i Katrineholm i Sverige. Fra fredag ble EM-kvalifiseringen for jenter U19 avviklet, og der tok som kjent Norge en gledelig plass i neste kvalifiseringsrunde. Søndag overlappet juniorkampene med semifinale i Sveriges Grand Prix. Dette er en turnering for de fire lagene i hver klasse som ligger først når serien er halvspilt, og det er den nest viktigste tittelen å spille om i Sverige etter seriemesterskapet, som kårer den svenske mesteren.

Finalene i Grand Prix ble spilt i går på trettende dag jul, som er helligdag i Sverige. I kvinneklassen var begge finalelagene debutanter i en Grand Prix-finale. Lagene som møttes var laget som ligger på topp halvveis, Hylte/Halmstad,  og Svedala, som var debutant i Grand Prix, men som er nr. 2 i eliteserien pr. i dag. Og denne gangen var det toeren som vant. Hylte/Halmstad ble slått 3-1 (25-17, 25-23, 19-25, 25-17). Les mer her.

Heller ikke hos mennene var det serielederen som vant. Linköping, tidligere kjent for mange australiere på laget og med australsk trener, men nå med bare svensker på laget, er nr. 3 i eliteserien, men i finalen slo de serielederen Falkenberg 3-1 (25-15,19-25,25-23,25-21). Les her.

Ingen av fjorårsvinnerne, som var henholdsvis Hylte/Halmstad hos mennene og Katrineholm hos kvinnene, forsvarte dermed tittelen. Søndagens semifinaler ga følgende resultat:

Kvinner
Svedala-Gislaved 3-2
Hylte/Halmstad-Katrineholm 3-0
Bronsefinale: Gislaved-Katrineholm 3-1
Menn
Linköping-Hylte/Halmstad 3-1
Falkenberg-Tierp 3-1
Bronsfinale: Hylte/Halmstad-Tierp 3-1

Legg igjen en kommentar