Publiserte artikler

VM-klare

I helgen ble lagene fra Europa som skal kjempe om VM-tittel i år klare. Sluttspillene går som kjent i Italia for kvinnene 23. september-12. oktober og i Polen for mennene 3.-21. september. Fra før var arrangørene og nr. 1 og 2 fra sist EM klare, denne helgen kvalifiserte ytterlige sju lag i kvinneklassen og seks i klassen for menn seg. Det ble spilt i fem puljer i begge klassene rundt om i Europa, og puljevinnerne, samt de to beste toerne hos kvinnene og beste toer hos mennene, gikk videre.

Det mest overraskende resultatet i denne kvalifiseringen var nok at de polske kvinnene ikke greide å kvalifisere seg i turneringen som gikk på hjemmebane. Selv om de hadde fått med seg alle de store stjernene, deriblant Glinka, måtte de se seg slått 0-3 av Belgia, som dermed ble den ene puljevinneren. De andre var Tyrkia, Aserbajdsjan, Kroatia og Bulgaria. Plassene for de beste toerne gikk til Serbia og Nederland. Du finner mer her.

Hos mennene har Finland gledelig nok kvalifisert seg som puljevinner. De andre var Bulgaria, Serbia, Tyskland, og Belgia, mens Frankrike ble beste toer og dermed også VM-klar. Les mer her.

Se også oppsummering her.

Legg igjen en kommentar